El martorellenc Joan Capdevila, delegat del Govern de la Generalitat a Madrid

Categories General

El Consell Executiu de la Generalitat de Catalunya d’ahir dimarts va nomenar formalment el martorellenc Joan Capdevila com a nou delegat del Govern a Madrid. Capdevila (Martorell, 1965) substitueix Ester Capella, que va abandonar aquesta responsabilitat a mitjans de juliol per esdevenir consellera de Territori.

Capdevila ha estat diputat al Congrés per ERC des del 2016 i en aquesta etapa ha ocupat la presidència de la comissió d’Indústria, Comerç i Turisme i ha estat ponent a les comissions de Treball, Inclusió, i Seguretat Social i d’Hisenda i Funció pública. Capdevila anava com a independent de número cinc a la llista d’ERC per Barcelona a les eleccions del 23-J, però no va ser escollit perquè els republicans es van quedar amb quatre escons a aquesta demarcació.

En la seva trajectòria també destaca el seu pas per Unió Democràtica de Catalunya fins al 2009, quan va deixar la militància a la formació liderada per Josep Antoni Duran i Lleida i va dirigir el diari digital El Matí.

El martorellenc s’estrenarà com a delegat a l’acte de celebració de la Diada a Madrid que tindrà lloc el 14 de setembre amb presència de la consellera de Presidència, Laura Vilagrà.

Font: El martorellenc Joan Capdevila, delegat del Govern de la Generalitat a Madrid