El martorellenc Mauro Ortega bat el rècord estatal de cub Rubik

Categories General

El jugador martorellenc Mauro Ortega s’ha proclamat campió del torneig Aldeilla Mental Breakdown 2022 de cub Rubik, una disciplina on fa dos anys va embutxacar-se el torneig internacional Only FMC. Enguany, a Almeria ha aconseguit batre el rècord estatal i l’ha baixat fins a 22,33.

Ortega ha participat en les categories cub 3x3x3, 3x3x3 cega i Fewest Moves Challenge (FMC) de la cita a Andalusia. I va ser en aquesta última on ha mostrat la seva imatge més resolutiva. Amb tres intents en les tres sèries que hi ha establertes, va aconseguir 22, 20 i 25 moviments, respectivament. El FMV premia els jugadors amb menys moviments que resolen la solució que planteja l’organització i Ortega va ser-ne el més destacat, amb un resultat promig de 22,33. D’aquesta manera, va millorar la mitjana estatal, que se situava en 23,67 i que havia estat ell mateix qui l’havia establert.

El martorellenc arribava a aquesta cita amb la intenció de posar-se a prova i després dels entrenaments a casa, amb uns registres força satisfactoris, va fer un pas endavant en plena competició. “No m’esperava fer-ho tan bé, tenia una mitjana de 23,50, i és una marca que em va fer molt feliç però em va posar a sobre una pressió súper dura”, ha expressat.

Mauro Ortega

El sostre d’Ortega va més enllà i mira cap al Campionat d’Europa, on hi prendrà part a partir del 14 de juliol i fins el 17 a Copenhaguen (Dinamarca). Allà, tornarà a escollir la modalitat de Fewest Moves Challenge com el seu punt fort, però també provarà sort en altres com el 3×3 o el 4×4.

El martorellenc no amaga que és ambiciós i provarà de fer-se un nom, també, en la classificació continental. “Som sis o set jugadors que podem batre la mara europea, ara estan els torneijos i es batrà tard o d’hora”, ha admès.

Mauro Ortega

Després del seu pas per Dinamarca, té dues cites el mes de setembre a Bilbao (País Basc) i Ronda (Andalusia). I més endavant, provarà sort al Campionat d’Espanya, on encara no ha estat campió i vol provar de fer-se amb la primera plaça.

Font: El martorellenc Mauro Ortega bat el rècord estatal de cub Rubik