El martorellenc Óscar Osuna lliura a l’Ajuntament 10.000 mascaretes des de Shangai

Categories General

L’arquitecte martorellenc Óscar Osuna, que resideix a Shangai (Xina) des de fa prop de nou anys, ha donat 10.000 mascaretes quirúrgiques per lluitar contra la propagació de la COVID-19 i frenar els contagis. El paquet, que està format per mascaretes d’ús sanitari, es va enviar a finals d’aquesta setmana i serà gestionat per l’Ajuntament de Martorell.

Osuna està vivint el confinament i l’aturada de l’activitat per partida doble: per una banda, a Shangai, on hi viu i on ha estat partícip de la primera gran expansió del coronavirus. De l’altra, a Catalunya, on hi estan els seus familiars, i on està veient reproduïdes les mesures que ja viure el país asiàtic a inicis d’any. El martorellenc és arquitecte i admet que a Shangai no han patit de la mateixa manera que altres ciutats xineses.

Una petita reivindicació en forma de mascaretes

El martorellenc va decidir-se a ajudar per posar en relleu la sanitat pública i defensar la feina que estan fent els sanitaris per evitar la propagació de la COVID-19. “Ara que la sanitat necessita la nostra ajuda, els hem de donar el suport i el reconeixement que es mereixen”, ha expressat Osuna.

Óscar Osuna, arquitecte martorellenc

Gràcies a l’ajuda de coneguts xinesos, explica Osuna, va contactar amb empreses que fabricaven diferents tipus de mascaretes i va poder escollir quines enviaria a Martorell. “Vaig rebre mostres de mascaretes i vaig adquirir la que vaig trobar que era més adient”, detalla.

Óscar Osuna, arquitecte martorellenc

Els tràmits per fer-les arribar van començar al Consulat general d’Espanya a Shangai i van seguir a través del Ministeri de Cooperació de l’Estat espanyol. Ara, ja són camí de Martorell.

Font: El martorellenc Óscar Osuna lliura a l’Ajuntament 10.000 mascaretes des de Shangai