El martorellenc Adrià Alonso aconsegueix l’ascens a LEB Plata en una temporada atípica

Categories General

El primer equip del Club Bàsquet Vic, dirigit pel martorellenc Adrià Alonso, serà de LEB Plata la propera temporada, després de l’anunci fet per la Federación Española de Baloncesto (FEB). La resolució de la FEB dóna, de manera automàtica, una plaça als vigatans a la lliga LEB Plata, la categoria de bronze del bàsquet estatal, i no contempla descensos a categories inferiors. En els casos dels grups on hi ha dues territorials, com és el cas del C, és previst que l’equip amb millors números d’entre el dos líders sigui el virtual campió. Per tant, el conjunt vigatà, amb una victòria més que el CB Tarragona (el líder del sotsgrup B), seria qui es beneficiés de l’ascens.

El CB Vic ha arrodonit el doblet en un curs que no ha seguit el calendari habitual i que ha hagut de finalitzar abans d’hora i d’una manera del tot inesperada. La crisi sanitària ocasionada per la COVID-19 va aturar la competició quan només restaven cinc jornades i amb el conjunt d’Alonso en la primera posició, amb un balanç de 19 victòries i dues derrotes. A mitjans del mes de febrer, va arribar el primer títol al pavelló Castell d’En Planes, amb una de les edicions de la Lliga Catalana EBA més disputades dels últims anys.

Una temporada pensada per pujar

Després que els vigatans perdessin el seu lloc a LEB Plata el curs passat, l’objectiu d’enguany era recuperar-la. Amb una plantilla formada per jugadors amb experiència en la categoria, van posar la directa i en sis jornades van situar-se líders a la taula. El CB Igualada va ser el rival amb qui van lluitar frec a frec, però la victòria del CB Martorell davant els de l’Anoia els va permetre regnar en solitari. Una derrota per un punt tornaria a igualar la primera plaça, però els d’Alonso van mostrar més regularitat i van estirar l’avantatge a dos triomfs, la renda definitiva amb què ha clos el curs.

Per al tècnic martorellenc, es van cmplir els pronòstics inicials d’assolir lp’ascens a LEB Plata, tot i que admet que van haver d’anar mab peus de plom per evitar sorpreses.

Adrià Alonso, entrenador CB Vic

Alonso ha admès que l’equilibri en el joc de l’equip va ser clau, però les lesions van castigar-los i van deixar la plantilla minvada durant algunes setmanes. Davant això, creu que es van fer forts: “hem crescut moltíssim, i hem d’estar contents amb un projecte en què el 50% de la plantilla era vigatana”.

Adrià Alonso, entrenador CB Vic

El CB Vic és el campió del sotsgrup A del grup C de lliga EBA, on també hi estava el primer equip del CB Martorell, que ha acabat en la sisena posició, amb un balanç de 12 victòries i sis derrotes. La FEB decidirà si es disputen les fases d’ascens i ha establert el 25 de maig com la data límit per prendre aquesta decisió, sempre i quan es respectin els protocols sanitaris. A més, s’ha reservat una plaça més perque un conjunt més ascendeixi. La resta d’equips que pujaran a LEB Plata són l’Aquimisa Carbajosa, el NCS Alcobendas, el CAM Enrique Soler i el València BC.

 

 

Font: El martorellenc Adrià Alonso aconsegueix l’ascens a LEB Plata en una temporada atípica