El Mercat d’Intercanvi i Segona Mà de dissabte fa el ple amb 100 parades

Categories General

Aquest dissabte 1 de juny arriba a la rambla de Les Bòbiles el 14è Mercat d’Intercanvi i de Segona Mà, organitzat per la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament. Un centenar de parades s’estendran a banda i banda del passeig, des de les 10.00 i fins les 14.00h. La cita fomenta l’intercanvi i la venda d’objectes usats encara útils, amb la finalitat d’allargar-los la vida, facilitar la seva reutilització i evitar que esdevinguin un residu.

El Mercat continua creixent, com demostra el fet que s’han esgotat les 100 places gratuïtes que la Regidoria havia posat a disposició de persones, famílies i entitats de Martorell i entorn que s’hi haguessin inscrit. D’aquestes, 69 són de paradistes locals. La bona acceptació del Mercat per part de la ciutadania fa que, com a novetat, se’n celebrin dues edicions anuals: l’habitual de tardor -al novembre dins la Setmana Europea de la Prevenció de Residus- i la de primavera, que es fa coincidir amb el Dia Mundial del Medi Ambient.

L’organització facilita a cada inscrit un espai amb taula i cadira per a col·locar els objectes d’intercanvi i/o venda de segona mà. Recorda que no es permetrà la instal·lació espontània de taules per part de persones que no s’hagin inscrit, i s’anima a tothom a dur al Mercat els objectes de segona mà que es vulguin intercanviar amb els continguts de les parades.

A la cita hi haurà una parada informativa de la Regidoria, que tindrà cura que es mantinguin les normes. No es permet la venda professional, les parades d’artesans o els estocs de botigues, remarca la tècnica de Medi Ambient de l’Ajuntament, Glòria Carrera. Tampoc es podran exposar productes perillosos o nocius -per a la salut, per al benestar de la població, per al medi ambient o per a la qualitat i neteja dels espais públics-; animals; aliments; productes o restes d’estoc; objectes que puguin considerar-se bèl·lics, sexistes o de contingut eròtic o sexual; productes manufacturats artesanalment amb l’objectiu de ser venuts; objectes propis de col·leccionistes o brocanters (antiguitats) o material explosiu, inflamable o pirotècnic. El conjunt de normes i obligacions es poden consultar a martorell.cat/mercatintercanvi .

Glòria Carrera, tècnica de Medi Ambient Ajuntament de Martorell

El Mercat és una bona manera de sumar-se a l’economia circular, donant un bon ús a objectes que tenim a casa i que no utilitzem, però que encara estan en bon estat i que poden tenir molta vida. Amb la seva reutilització -promovent el seu intercanvi per altres objectes o bé venent-lo de segona mà- s’evita que esdevinguin un residu i el malbaratament de recursos, i protegir el medi ambient.

The post El Mercat d’Intercanvi i Segona Mà de dissabte fa el ple amb 100 parades appeared first on Web de notícies de l’Ajuntament de Martorell .

Font: El Mercat d’Intercanvi i Segona Mà de dissabte fa el ple amb 100 parades