El Molí Empresa tanca el 2021 fent 790 insercions, 247 formacions i 800 assessoraments

Categories General

El Centre de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell va tancar el 2021 amb unes dades molt positives en creació d’activitat econòmica i generació d’ocupació. El Servei Local d’Ocupació (SLO) va realitzar 790 insercions de feina, va gestionar 247 formacions i 274 ofertes de treball, i va assessorar 797 usuaris, entre emprenedors i empreses.

Les accions pretenen ajudar a qui vol formar-se, millorar professionalment i emprendre; millorar l’ocupabilitat amb programes formatius, plans d’ocupació i borsa de treball per a la inserció laboral de persones en situació d’atur; fer l’acompanyament als emprenedors en la creació del seu negoci i ajudar les empreses del territori a créixer i consolidar-se.

“El 2021 ha sigut també un any complicat, però s’ha fet molta feina i hem reconvertit serveis per arribar al màxim de necessitats de la gent”, valora la regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament, Rosa Cadenas. Un exemple són “les 790 insercions de feina i 274 ofertes de treball”. A més, els Plans d’Ocupació durant el 2021 van contractar 71 persones en atur, que van treballar en períodes de 6 i 12 mesos a l’Ajuntament.

Rosa Cadenas, regidora de Promoció Econòmica

Així, el Molí fa d’intermediari entre empresaris -oferint-los una preselecció de candidats a la seva oferta laboral d’acord amb el perfil sol·licitat i la disponibilitat- i els demandants de treball -a qui s’aporta l’accés a ofertes laborals, orientació, informació per a resoldre consultes i cursos i tallers de recerca d’ocupació-. Les empreses que han utilitzat el servei en valoren molt positivament l’agilitat i qualitat, que en la majoria de casos els ha permès rebre, en menys de 24 hores, una selecció de candidatures ajustades al perfil demandat.

D’altra banda, 247 persones es van beneficiar amb les diverses formacions específiques impartides al Centre durant tot l’any. En concret, a través dels cursos al programa de Formació Ocupacional 2020-21.

Rosa Cadenas, regidora de Promoció Econòmica

El Molí va ser el primer viver d’empreses municipal del Baix Llobregat Nord, oferint l’entorn i les eines per desenvolupar una idea, projecte i empresa. L’any passat va acollir 14 empreses al Viver Municipal -plena ocupació- i al servei de coworking, garantint la rotació per incloure les de nova creació i la sortida de les consolidades. En paral.lel, el servei de domiciliació postal va tancar amb 10 empreses domiciliades.

El servei de creació d’empreses va comptar amb 797 usuaris -emprenedors i empreses ateses- i 1.309 seguiments tècnics de consolidació i assessoraments totals. Aquest servei permet el suport, foment i consolidació a l’emprenedoria i als empresaris del municipi.

També es va donar suport a empreses i autònoms a través d’una línia de subvencions per una quantia total de 594.700 euros, arribant a 919 empreses, comerços i autònoms “que han gaudit d’ajut a la contractació, a obrir un negoci nou o a pal·liar els efectes de la Covid-19”, diu Cadenas. Gran part es van destinar al sector de la restauració, l’estètica, els petits comerços i els nous establiments del nucli urbà de Martorell.

Rosa Cadenas, regidora de Promoció Econòmica

Tots els programes i projectes que es despleguen al llarg de l’any són possibles gràcies a les subvencions que aconsegueix el Centre de Promoció Econòmica per atendre la desocupació, la recerca per millora professional, als empresaris i als emprenedors. La quantia total de les obtingudes l’any 2021 va ser d’1.095.302,50 euros.

Font: El Molí Empresa tanca el 2021 fent 790 insercions, 247 formacions i 800 assessoraments