Asaari Bibang lluita contra els clixés al monòleg ‘Humor negra’, a Martorell el proper divendres

Categories General

L’Auditori Joan Cererols del Centre Cultural acollirà el proper divendres 11 de febrer a les 22.30h un nou cicle de Monoloaddictes, aquest cop de la mà d’Asaari Bibang. Bibang va néixer a Guinea Equatorial l’any 1985, va arribar a Barcelona a l’edat dels 7 anys i hi va viure fins l’any 2010, quan es va traslladar a Madrid. És una actriu, còmica, escriptora i columnista mordaç, a més d’una gran activista envers el feminisme i els drets humans. Les entrades per l’espectacle ja es poden adquirir a través del web entrades.martorell.cat .

Asaari ve a presentar el seu espectacle Humor negra , un projecte amb el que es puja a dalt de l’escenari per lluitar verbalment i amb molt d’humor contra els clixés i els estereotips. L’espectacle, que porta girant per tot el país des del passat mes de juny, segueix en certa manera el fil del seu espectacle anterior –Negra batalla¬-, mantenint la perspectiva feminista i de gènere i raça, però també des d’un punt d’humor més elevat.

“Humor negra és un monòleg sobre la meva vida i els moments que trobo més interessants, així com el que suposa ser una dona negra, jove, mare d’un nen de 5 anys… Crec que qualsevol persona pot empatitzar amb ell perquè parlo temes del més comú”, explica Bibang.

Asaari Bibang

L’humorista menciona el fet que va sortir del confinament amb el monòleg sota el braç “però amb la particularitat de no tenir un procés normal de poder provar els acudits, veure el feedback del públic, etc.”. Tot i això, i després de diverses funcions arreu del territori, ha comprovat que l’espectacle funciona amb molt d’èxit i que gaudeix de l’aprovació de l’audiència, qui no pot evitar sentir-se identificada en moltes de les situacions que ella presenta.

Asaari Bibang

Asaari Bibang és també una ferma defensora del feminisme i del gènere i la raça, tal i com expressa en totes les seves intervencions i a les xarxes socials. La situació laboral actual de les còmiques i humoristes del país és un altre dels temes que Bibang no deixa passar per alt. Creu que “el que ha de tenir més importància per sobre de tot és el talent. No diem que per ser dones ja hem d’estar, diem que sent dones i tenint talent no ens poden tancar tantes portes”.

Asaari Bibang

En l’actualitat Asaari està immersa també en la gira de presentació del seu primer llibre, Y a pesar de todo, aquí estoy , i la publicació del segon, que estarà “més enfocat als infants, però sense deixar de costat els valors que intento transmetre”. A més, també continua com una de les còmiques residents al canal Comedy Central i escriu la seva columna setmanal al diari El País.

Font: Asaari Bibang lluita contra els clixés al monòleg ‘Humor negra’, a Martorell el proper divendres