El Nadal arriba a Martorell ple de màgia i activitats

Categories General

De l’11 de desembre al 6 de gener, la ciutat s’omple de prop d’una trentena de propostes lúdiques i culturals per a totes les edats, organitzades per l’Ajuntament de Martorell i pel teixit associatiu, amb la temàtica nadalenca com a gran protagonista. A través del web entrades.martorell.cat es podran formalitzar les reserves per a les diferents propostes i consultar tota la informació sobre les activitats, que estaran adaptades a totes les restriccions i mesures de seguretat.

Martorell ja ho té tot a punt per a donar el tret de sortida a les festes nadalenques d’enguany. Un Nadal que a causa de la pandèmia i de les mesures de seguretat i restriccions establertes per les autoritats sanitàries serà diferent i especial, però que mantindrà la mateixa essència i esperit màgic, de tradició, germanor i il·lusió que l’ha caracteritzat sempre. Els veïns i veïnes podran tornar a gaudir un any més, doncs, d’un ampli ventall de propostes nadalenques per a tots els públics, de l’11 de desembre de 2020 al 6 de gener de 2021.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell, avança que “hem preparat aquest programa amb tota la il·lusió del món, però conscients que la situació sanitària per l’epidèmia serà determinant i els actes poden veure alterats el seu format segons les mesures sanitàries en vigor en cada moment”.

El programa d’activitats de Nadal 2020-2021 a Martorell inclou propostes de caràcter presencial, amb reserva prèvia i mesures preventives d’higiene i distància, i en format telemàtic a través del canal de YouTube del consistori. En aquest sentit, per a fer les reserves s’ha habilitat el web entrades.martorell.cat, des d’on també es pot consultar el format en el qual es farà cada acte i si hi ha qualsevol canvi d’última hora. Així, si la situació sanitària no permet realitzar les activitats presencialment, es podran seguir les retransmissions en directe a través del web martorelldigital.cat.

Els clàssics nadalencs no faltaran a la cita

L’arribada de Ses Majestats els Reis Mags d’Orient la nit del 5 de gener -que es retransmetrà a través del web martorelldigital.cat-, el VI Concert de Nadal amb Leipzig Ensemble, la recollida de les cartes dels infants a càrrec del Patge Viu-Viu, el Concert de Nadal amb el Cor Inovyn, el Concert de Nadal de sardanes amb la Cobla Mediterrània; o un viatge en el temps de la mà de l’Antònia, la minyona de L’Enrajolada, per descobrir com era el Nadal fa més de 100 anys; seran algunes de les principals activitats de caràcter més tradicional que s’oferiran enguany a la població.

La màgia es reserva un paper protagonista

Sota el nom de La Màgia del Nadal, el programa d’activitats de Nadal de Martorell també reserva un espai privilegiat per a la màgia. Així els veïns i veïnes podran prendre part d’un taller de fabricació de varetes màgiques inspirades en la saga de Harry Potter; i gaudir en directe de diferents espectacles de màgia com els de Jordi Quimera, Charlei Mag, Karlus Soler, o Toni Cors.

Humor, llibres, cinema, tallers per a tots els públics

El programa d’activitats nadalenques també el completaran propostes com sessions de cinema amb les projeccions de Els paraigües de Cherburg , Las niñas o La vampira de Barcelona ; el monòleg d’Hotel Cochambre; un escenari secret que oferirà als joves un viatge per diferents etapes de la vida; espectacles infantils de pallassos i titelles; tallers virtuals per aprendre s decorar mares nadalenes; una marató de contes; o els concerts de Pere Miró & Marc Ferrer trio i Xavier Pagès. I també es comptarà amb el periodista Toni Soler, qui presentarà el seu llibre Un bon cel. El zelador d’Olot i la banalitat de la mort .

Entrada lliure a totes les exposicions

Mentrestant, durant els mesos de desembre i gener també es podran visitar gratuïtament tres exposicions a l’Espai d’Art i Creació Contemporanis i a la Biblioteca Municipal. Són les mostres Muxart. Color i composició , En català, jugues? , i Figures festives de Martorell .

Comprant a Martorell, tots hi guanyem!

Amb aquesta iniciativa l’Ajuntament aposta per incentivar entre els veïns i veïnes la compra de regals nadalencs al municipi, per a donar a conèixer l’amplia oferta de productes de Nadal que s’ofereixen als establiments de Martorell, per a seguir implicant activament al teixit comercial de la ciutat en la celebració del Nadal -coincidint amb una de les èpoques de l’any més importants per al comerç-, i per a dinamitzar i promocionar un dels sector més debilitats i afectats per la pandèmia i per les restriccions d’obertura i de mobilitat.

En aquesta línia, Xavier Fonollosa apunta que “és un Nadal especial i també hem de pensar en el comerç del nostre poble. Comprant a Martorell enfortim l’activitat econòmica al nostre poble, donant suport al nostre teixit comercial en el moment que més ho necessita”.

Consulta la programació

Font: El Nadal arriba a Martorell ple de màgia i activitats