El Procicat aprova la mobilitat dins de la mateixa comarca durant els caps de setmana

Categories General

El Pla Territorial de Protecció Civil, el Procicat , ha aprovat aquest dissabte el relaxament d’algunes de les restriccions del tram 1 de la desescalada per la pandèmia de COVID-19. Les mesures entraran en vigor aquest mateix dilluns.

La primera d’elles té a veure amb la mobilitat de les persones, i és que entre les 6.00h de divendres i les 6.00h de dilluns, qualsevol persona podrà moure’s dins de la seva comarca, i no només limitant-se al municipi com fins ara. No obstant, es manté la restricció d’entrada i sortida de persones de Catalunya, excepte per a aquells desplaçaments justificats.

La segona novetat és l’obertura al públic dels centres comercials i recintes comercials, condicionada a que redueixin al 30% el seu aforament i que es garanteixi una bona ventilació dels espais tancats. Aquesta limitació de l’aforament  s’aplica tant als establiments i locals comercials com a les zones comunes i de pas dels centres comercials i recintes comercials.

Els centres comercials i recintes comercials hauran d’establir sistemes de control d’aforament i fluxos, als establiments i locals que s’hi troben ubicats i també als accessos, inclosos els aparcaments. També es restringeix l’accés i l’ús de les zones recreatives, com ara zones infantils o àrees de descans.

En tercer lloc, es continua preveient que els locals i els espais en què es desenvolupen activitats culturals d’arts escèniques i musicals -com ara teatres, cinemes i auditoris, amb programació artística estable, tant en recintes tancats com a l’aire lliure-, i els espais habilitats per a la realització d’espectacles públics, puguin obrir limitant l’aforament al 50% i amb un nombre màxim de 500 persones per sessió o actuació.

A més, la resolució preveu que, per totes aquestes activitats, si compleixen amb les condicions de ventilació reforçada, que marca la pròpia la resolució, i garanteixen les mesures de control d’aglomeracions, podran acollir fins a un màxim de 1.000 persones per sessió o actuació, totes assegudes, i amb assignació prèvia de seients i registre previ, sempre respectant el límit del 50% de l’aforament màxim autoritzat.

Per últim, pel que fa als actes religiosos i cerimònies civils -casaments, serveis religiosos i cerimònies fúnebres-, poden obrir  limitant aforament al 30% i amb un nombre màxim de 500 persones. Ara bé també podran obrir respectant el límit de l’aforament al 30% i fins a un màxim de 1.000 persones si es desenvolupen de forma estàtica, a l’aire lliure o bé en espais físics tancats complint les mateixes condicions de ventilació i qualitat de l’aire reforçades i garantint mesures de control d’aglomeracions.

Font: El Procicat aprova la mobilitat dins de la mateixa comarca durant els caps de setmana