El nou Consell d’Infants comença a caminar i reuneix els antics membres al teatre El Progrés

Categories General

El Consell d’Infants del curs 2022-2023 s’ha constituït aquest matí i ha aplegat els alumnes que entraran a formar-hi part enguany, aixi com els qui van ser escollit els cursos 2020-2021 i 2021-2022, que no van poder reunir-se a causa de la pandèmia. Les famílies dels infants, mestres de les escoles i una representació del consistori han estat presents en aquest acte, que es reprén dos anys i mig després de l’última vegada que es va celebrar de manera presencial.

El Consell d’Infants està integrat per escolars de 4t de Primària de diferents centres educatius martorellencs que pretenen fer propostes i ajudar en la millora dels objectius locals, així com a integrar grans fites, com els Objectius de Desenvolupament Sostenible, en l’agenda martorellenca.

Fan balanç d’un període enriquidor

L’acte ha començat amb la presentació dels nous integrants del Consell d’Infants, que debuten en aquest òrgan i que ja fa setmanes que treballen plegats. Després, els consellers dels cursos anteriors han fet balanç del seu pas per aquestes reunions, han destacat què s’emporten i quins aspectes millorarien per tal d’assolir una millor entesa. A més, els novells han rebut un kit d’agenda, estoig i estris útils per assistir a les reunions i els qui l’abandonen que es converteixen en assessors d’aquest òrgan, han estat premiats amb un clauer i un calendari d’Unicef.

L’alcalde de Martorell Xavier Fonollosa, així com la regidora d’Ensenyament i Salut, Soledad Rosende, i la regidora de Participació, Belén Leiva, han presidit la taula central i han exercit d’amfitrions per als nous consellers. En la seva intervenció, l’alcalde Xavier Fonollosa ha animat els escolars a seguir sumant en forma d’idees: “m’encanta que ens feu propostes, perquè això vol dir que voleu millorar el vostre poble i que comporta una responsabilitat que heu assumit molt bé”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

La regidora d’Ensenyament, Soledad Rosende, ha recordat que “com totes les coses importants a la vida, no aneu sols, aneu molt acompanyats”, i ha animat els alumnes de sisè a que facin un cop de mà els actuals consellers i els qui ja hi treballen.

Soledad Rosende, regidora Ensenyament

La regidora de Participació, Belén Leiva, ha confessat que “hem recuperat un acte que ens fa molta il·lusió i que és un dels que més hem trobat a faltar durant la pandèmia” i s’ha dirigit als nens i nenes dient-los que “formeu part molt important de la societat de Martorell”.

Belén Leiva, regidora Participació

L’acte s’ha tancat amb la foto de família i un aperitiu que han compartit les famílies de les tres generacions de consellers.

Font: El nou Consell d’Infants comença a caminar i reuneix els antics membres al teatre El Progrés