Pavlo Bondar es proclama campió del torneig Martorell Open 2023

Categories General

El Campionat Internacional Cub de Rubik ‘Martorell Open 2023’ s’ha tancat diumenge a la tarda amb la proclamació de Pavlo Bondar (Ucraïna) com a guanyador de la cita, després de fer-se amb el primer lloc a la categoria reina, la del 3x3x3. La competició, que ha reunit uns vuitanta participants arribats de Catalunya, Madrid, Egipte, Argentina, Perú, Xina, Andorra i França, ha permès veure dos rècords estatals. El martorellenc Mauro Ortega, un dels organitzadors de l’esdeveniment, ha pujat al podi en quatre modalitats (5x5x5, 4x4x4, 2x2x2 i 3x3x3 fewest moves ).

Les fases eliminatòries i les finals s’han celebrat al Centre Cultural, on els jugadors i jugadores han competit en les dotze categories. La prova estrella, la del 3x3x3, ha coronat campió l’ucraïnes Pavlo Bondar, seguit per Manuel Prieto i Arnau Tous. En la de 2x2x2 i la de 4x4x4, Manuel Prieto n’ha estat el guanyador, i Mauro Ortega ha estat el milllor jugador en la de 5x5x5.

Un rècord estatal a Martorell

En les modalitats a cegues s’ha competit en 3x3x3 i 4x4x4 i Berta Garcia n’ha estat la protagonista, guanyant les dues primeres places. A més, en la de 4x4x4 ha establert un nou record estatal (2:29.93). I pel que fa a les categories en què es competia amb només una mà, la de 3x3x3 ha estat conquerida per Pavlo Bondar.

El torneig que ha tingut lloc a Martorell també ha reservat temps per a la competició en cubs especials, de diferents formes. Així, Arnau Tous ha guanyat en pyraminx, Manuel Prieto en megaminx i skweb i Artur Miralles en square 1.

El martorellenc Mauro Ortega, un dels promotors i organitzadors de la cita, n’ha fet balanç i ha exposat que “la gent està contenta i hem tingut bon feedback, han vingut d’arreu i ens fa molta il·lusió que ho facin”.

Mauro Ortega, organitzador torneig

Els dos rècords estatals i la tornada a la competició amb una vuitantena de participants, exhaurint les inscripcions disponibles, han estat dos dels aspectes més valorats per l’organització. Ortega ha admès que “sempre fa il·lusió tenir rècords al nostre poble, com vam tenir a la passada edició”.

Mauro Ortega, organitzador torneig

El torneig s’ha tancat amb el sorteig de regals per als jugadors i jugadores que hi han pres i amb l’entrega d’un obsequi per a tots els participants.

Font: Pavlo Bondar es proclama campió del torneig Martorell Open 2023