El PEMB inicia a Martorell la gira per explicar el Compromís Metropolità 2030

Categories General

Dimarts, 13 de setembre, es donarà el tret de sortida a la Gira de presentació de les missions del Compromís Metropolità 2030 , el nou Pla Estratègic per a la Regió Metropolitana de Barcelona (PEMB) , amb la presentació de la missió sobre ‘Economia innovadora i inclusiva’. L’acte, organitzat pel PEMB i l’Ajuntament de Martorell, es durà a terme a la plaça de les Cultures, d’11.00 a 13.30h.

Al juny del 2020, el PEMB va obrir iniciar el procés ‘Barcelona Demà. Compromís Metropolità 2030 ’ per elaborar una estratègia per a la Barcelona metropolitana del 2030. S’han obtingut vuit missions col·lectives orientades a impulsar el progrés econòmic i social per reduir les desigualtats i la segregació urbana en el conjunt de la regió metropolitana de Barcelona en el context d’emergència climàtica.

Durant aquest mes de setembre, el PEMB celebrarà trobades a diverses localitats, la primera a Martorell, per continuar a Santa Coloma de Gramenet, Vilanova i la Geltrú, Mollet, Mataró, Santa Perpètua de Mogoda, El Prat de Llobregat, i Rubí. L’objectiu és donar a conèixer les vuit missions.

L’acte del proper dimarts s’iniciarà amb una Taula Institucional amb la intervenció de Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell, Eva Menor, presidenta de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic, Turisme i Comerç de la Diputació de Barcelona, Fernando Vicente Benetti, conseller d’Hisenda, Règim Interior, Acompanyament Local, Administració Electrònica i Agenda Urbana del Consell Comarcal del Baix Llobregat, i Jordi Martí, president de la Comissió Executiva del PEMB.

Tot seguit hi intervindrà Pere Condom Vila, padrí de la missió i director de l’Oficina de Recerca i Transferència de Tecnologia de la Universitat de Girona.

La cita continuarà amb la Taula de projectes amb la participació de Rosa Cadenas, regidora de Comerç i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell, qui parlarà del Centre FP d’Automoció. Sobre la Xarxa d’Emprenedoria Universitària parlarà Mercè Segarra, vicerectora d’Emprenedoria, Innovació i Transferència de la Universitat de Barcelona . Dels polígons del Baix Llobregat ho farà Pere Soler, tècnic de projectes de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Franc Espinar, director de projectes i operacions de 4DHealth profunditzarà en aquest recurs de simulació en l’àmbit de la salut. I del Hub Industrial de Mobilitat Sostenible parlarà Vicente Atienza, responsable de projectes d’innovació de la Cambra de Comerç de Barcelona.

També hi haurà la xerrada a càrrec de Barcelona Technical Center – Btech, i com a colofó, la presentació de la #MissióInnovació.

Font: El PEMB inicia a Martorell la gira per explicar el Compromís Metropolità 2030