L’artista Asunción Santolaria exposa les seves creacions pictòriques a l’Enrajolada

Categories General

L’artista martorellenca Asunción Santolaria Prieto ha presentat aquesta tarda a l’Enrajolada Casa Museu Santacana una exposició de creacions pictòriques pròpies. La mostra porta el seu nom i el lema ‘Mitja vida pintant’, i posa de relleu la seva vocació i amor envers la pintura des de ben petita, tot fent ús de diferents tècniques i materials.

La selecció d’obres romandrà en aquest espai fins al 25 de setembre els dijous i divendres, de 18.00 a 20.00h, i els dissabtes i diumenges, de 12.00 a 14.00h. Els quadres palesen l’evolució de l’artista, que va néixer al barri barceloní del Poble Nou l’any 1954 i que des de ben petita es va sentir atreta per l’art. Aquest fet la va portar a l’Escola de Belles Arts del barri, tot i que per diverses causes només hi va poder ser uns mesos.

Santolaria exposa a les parets de la sala 32 quadres. “Sobretot són retrats i natures mortes, que és el més m’agrada pintar”, comenta. “Les tècniques utilitzades són molt variades, pastel, acrílic, olis i alguna cosa de gravats i amb llapis”.

Asunción Santolaria, artista

Aquest és el primer cop que Santolaria exposa a Martorell, població en la que viu des de l’any 1999. Un fet que, reconeix, li fa molta il·lusió “perquè se’m reconegui aquí tot allò que jo pinto”. Fins ara, l’artista havia exposat sobretot al País Valencià, aprofitant les seves estades estiuenques -els seus orígens paterns se situen a la comarca interior de l’Alt Millars.

Asunción Santolaria, artista

Actualment, Asunción Santolaria ofereix classes de dibuix i pintura a l’Associació de Veïns de Can Cases. Una experiència que l’enriqueix molt: “Estic molt contenta i satisfeta de les classes i de la il·lusió amb la que hi venen. Els ensenyo el que jo sé i a la meva manera, i els treballs són molt bons”.

Asunción Santolaria, artista

A la inauguració de la mostra hi ha assistit l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, el regidor de Cultura, Museus i Patrimoni, Andreu González, i el regidor de Seguretat Ciutadana, Protecció Civil, Mobilitat i Comunicació, Lluís Sagarra.

Font: L’artista Asunción Santolaria exposa les seves creacions pictòriques a l’Enrajolada