El període de preinscripció a les llars d’infants municipals obre del 8 al 21 de maig

Categories General

Entre el 8 i 21 de maig, obrirà el període de preinscripció escolar a l’educació infantil (0-3 anys) . El 16 d’abril al Complex Educatiu Torrent de Llops es faran sessions informatives per aclarir tots els dubtes. Entre el 22 i el 7 de maig, es programaran jornades de portes obertes a les diferents llars d’infants municipals.

Ara és el moment de triar llar d’infants pel vostre fill o filla. L’escola bressol és un dels primers entorns de socialització. Els infants accedeixen per primera vegada al sistema educatiu, on comencen l’etapa en què aprenen els valors i desenvolupen les aptituds que els ajudaran a créixer. Els primers anys de vida dels infants són fonamentals per al seu desenvolupament futur. Per accedir a l’escola bressol o llar d’infants pública el nen o la nena ha de tenir com a mínim 16 setmanes a l’inici del curs 2024–2025.

Les llars d’infants martorellenques acullen nens i nenes d’entre 4 mesos i 3 anys d’edat. Els nens i les nenes hi troben un entorn segur, acollidor, ajustat al seu moment evolutiu i a les seves necessitats, a més d’un conjunt d’experiències que promouen el seu desenvolupament i aprenentatge. Aquesta etapa educativa no és ni obligatòria ni universal.

La publicació de l’oferta educativa es fa entre el 2 i el 6 de maig, i la presentació de sol·licituds del 8 al 21 de maig. La sol·licitud es pot fer via telemàtica, amb possibilitat de rebre assessorament per fer-la presencialment, amb cita prèvia, a l’Oficina Municipal d’Escolarització (OME), especifica Lídia Torras, coordinadora de l’etapa de 0 a 3 anys del Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell (PMSAPM).

Lídia Torras, coordinadora 0-3 anys PMSAPM

La publicació de la llista de sol·licituds de preinscripció es podrà consultar al Complex Educatiu Torrent de Llops i a cada centre, amb la puntuació provisional el 31 de maig. El termini per presentar reclamació serà del 3 al 7 de juny, i el sorteig del número de desempat entre el 10 i el 13 de juny.

La llista de sol·licituds de preinscripció amb la puntuació definitiva dels infants admesos i, si s’escau, de la llista d’espera es podrà veure el 17 de juny a les llars infants i al Complex Educatiu Torrent de Llops. La confirmació de matrícula serà del 17 al 25 de juny, ambdós inclosos.

En cas que totes les sol·licituds siguin admeses en la primera opció, s’entén que el període de reclamació i el sorteig no són necessaris, per tant, es proposa avançar el calendari de manera que la confirmació de matrícula tingui lloc a partir del 10 de juny.

Una vegada realitzat el tràmit de matrícula se li comunicarà a les famílies dia i hora per anar a la llar, cita en la que la directora del centre les rebrà en una primera acollida a partir del 19 de juny.

Sessions informatives i portes obertes

El 16 d’abril al Complex Educatiu Torrent de Llops es faran dues sessions informatives, a les 11.00h i a les 17.30h, per tal d’informar els pares i mares del projecte pedagògic de cada llar i resoldre les qüestions que puguin tenir, detalla Lídia Torras, qui recorda que cal fer reserva prèvia per assistir-hi.

Lídia Torras, coordinadora 0-3 anys PMSAPM

A més, es faran diverses jornades de portes obertes a cada llar, del 22 al 7 de maig, a les 15.30h, amb cita prèvia . A Les Torretes serà el 25 d’abril i el 2 de maig, a Riu de Sons el 22 d’abril i a Pont d’Estels el 24 d’abril i el 7 de maig. Aquelles famílies que no puguin assistir podran trucar a la direcció del centre per acordar un altre dia de visita.

The post El període de preinscripció a les llars d’infants municipals obre del 8 al 21 de maig appeared first on Web de notícies de l’Ajuntament de Martorell .

Font: El període de preinscripció a les llars d’infants municipals obre del 8 al 21 de maig