Categories General

El jove pilot martorellenc Sergi Pérez va participar aquest passat dissabte en la primera edició del RallySprint RACC Circuit de Barcelona-Catalunya. Pérez va ser el millor temps en la seva categoria N i segon en categoria júnior, i va finalitzar la seva participació situant-se en l’onzè lloc de la classificació general, d’un total de 65 pilots participants.

La RallySprint RACC Circuit de Barcelona-Catalunya es va celebrar dissabte a les instal·lacions del circuit de Montmeló. Els pilots van haver de recórrer tres vegades un mateix circuit d’11 quilòmetres cronometrats, que incloïa part del traçat de la cursa de Fórmula 1 i una passada de reconeixements el mateix dia al matí. Un traçat de la cursa en el que s’hi barrejava una bona part del circuit de velocitat i també alguns vials, carreteres, vies de servei i altres espais que formen part de la instal·lació. Sergi Pérez explica els detalls d’aquesta novedosa prova:

Sergi Pérez

Segons apunta l’organització, la prova va tenir un magnífic desenvolupament i va posar en evidència “un altíssim nivell de competició”: 82 participants van prendre la sortida, dels quals 59 en Velocitat, 7 en Regularitat Súper Sport i 16 en Regularitat Sport. Un total de 71 han ser els que van aconseguir completar els tres trams. Acompanyat del seu copilot Oscar Barrera, Pérez va finalitzar el recorregut amb un temps de 26’04’’, a 2 minuts i 29 segons dels guanyadors absoluts de la prova: Miguel Díaz Aboitz-Diego Sanjuan (Skoda Fabia Rallye 2 Evo). Aquest temps del martorellenc li va valer l’onzè lloc en la categoria general, el primer lloc de la categoria N (en la que competeix habitualment) i el segon lloc en categoria junior:

Sergi Pérez

Tot això a bord del seu Peugeot 106, vehicle amb el que a principis d’aquest mes es va endur la primera plaça del campionat de Catalunya de muntanya a Ullastrell, amb el seu equip TRS. Un vehicle que, com diu el pilot martorellenc, és un cotxe que parteix del mecànica de sèrie, però que té la seguretat d’un cotxe de carreres, amb un motor de 1600 centímetres cúbics i 5 marxes, entre d’altres prestacions:

Sergi Pérez

En general, Pérez valora de manera molt positiva la seva participació a la prova, que es va disputar a porta tancada. Destaca que no hi va haver cap incidència negativa a destacar, i que se la va plantejar amb molta tranquil·litat, tenint en compte que aquest és el seu primer any dins dels rallies. El plantejament és gaudir i aprendre de cara a l’any vinent, en el que aspira a fer un bon campionat de Catalunya de promoció i optar a la victòria, ja que és el gran objectiu que s’ha marcat per al 2021.

Sergi Pérez

La primera edició del RallySprint RACC Circuit de Barcelona-Catalunya va ser una intensa jornada de competició però també de solidaritat, ja que l’organització va donar part dels ingressos a La Marató de TV3.

Font: El pilot Sergi Pérez participa al 1r RallySprint RACC i acaba onzè de la general