El Pla de Transició al Treball desplega un projecte solidari contra la violència de gènere

Categories General

El Pla de Transició al Treball (PTT) de Martorell ha dissenyat per als alumnes del curs d’auxiliar de vendes el projecte solidari ‘Dones amb dones’, a benefici de la Fundación Integra . Durant el confinament, els joves desenvolupen un model de màrqueting digital i venda d’un producte comercial en línia, un pintallavis. Els guanys que obtinguin es destinaran a la lluita contra la violència de gènere.

El projecte substitueix les pràctiques a empreses locals que havien de fer els 13 alumnes dins la tercera avaluació del curs, i que s’ha suspès pel confinament. És una alternativa que incorpora la vessant solidària i de conscienciació social. Dolors Caro, tutora del grup, detalla que “col·laborarem amb la Fundación Integra, que ajuda a dones víctimes de la violència de gènere i que facilita la seva integració en el mercat de treball”.

Dolors Caro, tutora al Pla de Transició al Treball de Martorell

El projecte planteja la conscienciació de l’alumnat sobre la violència de gènere, però també el fet de treballar la comunicació a través del disseny de continguts de màrqueting digital, xarxes socials i publicitat a mitjans radiofònics i audiovisuals, i presentar noves tendències de projectes de treball i de negoci a través de les TIC.

Caro explica que al compte d’Instagram del curs es veurà un vídeo publicitari del pintallavis i que tothom qui vulgui “es pot posar en contacte amb nosaltres per missatge i se li farà arribar el producte a casa”.

Dolors Caro, tutora al Pla de Transició al Treball de Martorell

El ‘Dones amb Dones’ consta de 80 hores lectives i va començar aquest dimecres amb una vídeoxerrada-col·loqui dels alumnes amb la lletrada especialista en dret penal i violència de gènere Libri Ahumada. Caro detalla un aspecte que s’hi va tractar: “En moments de confinament com els actuals, l’increment de trucades de denúncia i auxili de dones per violència de gènere ha pujat un 61%”.

Dolors Caro, tutora al Pla de Transició al Treball de Martorell

La propera activitat per als alumnes tindrà lloc el dimecres 27 de maig, “amb una trobada en línia amb la mestra, assessora d’imatge i consultora Ana Arrébola, qui liderarà l’el·laboració del nostre vídeo publicitari i marcarà les pautes per a penjar-lo a xarxes”.

Dolors Caro, tutora al Pla de Transició al Treball de Martorell

El projecte manté una vessant formativa important per als alumnes, que “treballaran la comunicació a través del disseny de continguts de màrqueting digital i el coneixement de noves tendències de màrqueting dins les xarxes socials”, conclou la tutora.

Entre el 3 i el 10 de juny, el vídeo resultant estarà disponible a Instagram, així com el contacte per a adquirir els pintallavis solidaris.

Font: El Pla de Transició al Treball desplega un projecte solidari contra la violència de gènere