El Ple aprova ajuts directes per paliar els efectes de l’epidèmia entre els autònoms, comerços i petites empreses

Categories General

L’Ajuntament de Martorell va aprovar, al Ple d’aquest dilluns, per unanimitat, les bases dels ajuts econòmics directes per al petit comerç, autònoms i empreses locals. Cada destinatari que compleixi els requisits rebrà una subvenció de 500 euros, amb possibilitat d’ampliació en 200 més. La mesura pretén ajudar aquests col·lectius per abordar la crisi generada per la COVID-19.

Aquesta és una actuació inclosa en el Pla de Reactivació Econòmica i de Protecció Social ‘Martorell Actua’, per combatre els efectes de la pandèmia. La regidora de Promoció Econòmica, Rosa Cadenas, avançava que “la podran sol·licitar autònoms, empreses i comerç amb un màxim de 10 treballadors i que tinguin la seu social, delegació o centre de treball a Martorell”. El seu volum de vendes no pot superar els 600.000 euros anuals, i la facturació s’ha d’haver reduït un 50% o més en relació amb el mateix període de l’any anterior.

Cadenas aclaria que l’ajut “és una aportació única directa de 500€, i un ajut complementari de 200€ quan no s’hagi aplicat cap ERO o ERTO ni durant l’estat d’alarma o els dos mesos següents”. En total s’hi destinarà una partida econòmica de 35.000 euros.

Rosa Cadenas, regidora de Promoció Econòmica i Comerç

L’import s’haurà de destinar a pal·liar les despeses fixes pel manteniment o reactivació del negoci: lloguers i hipoteques dels locals; subministraments bàsics; costos laborals del personal contractat per compte aliè i altres obligacions tributàries. La subvenció és compatible i acumulable amb les d’altres administracions i ens, bonificacions i exempcions fiscals. Hi ha unes 266 petites empreses i 298 autònoms que hi poden optar:

Rosa Cadenas, regidora de Promoció Econòmica i Comerç

La sol·licitud de les subvencions es podrà tramitar pròximament per via telemàtica a la seu electrònica del web municipal, amb instància general adjuntant la sol·licitud específica i tota la documentació requerida, que es podrà consultar al web www.martorell.cat i www.moliempresa.cat.

Cinc mocions que tiren endavant

La primera sessió del curs polític 2020-21 va aprovar cinc mocions. La referent a l’elaboració d’un pla municipal contra l’ocupació il·legal de vivendes -esmenada per JxM i el PSC- va comptar amb el vot d’aquests tres partits i el contrari de Movem i ERC.

La moció de reprovació de l’actuació del govern espanyol en la sortida del Rei Emèrit i contra la corrupció -presentada per Esquerra- va ser votada a favor pels proposants, JxM i Movem. El PSC es va abstenir i C’s hi va votar en contra.

Junts per Martorell en va presentar dues: per a la suficiència financera dels ens locals i per a que Martorell s’adhereixi al Pacte del Baix Llobregat per a un nou impuls econòmic i social. Ambdós, aprovades per unanimitat.

Finalment, el PSC va presentar una moció -esmenada amb altres grups- sobre l’emergència educativa i el curs escolar 2020-21 ‘Escoles obertes, escoles segures’, amb l’únic vot contrari d’ERC i favorable de les altres quatre formacions.

Font: El Ple aprova ajuts directes per paliar els efectes de l’epidèmia entre els autònoms, comerços i petites empreses