Presentats tres punts de recàrrega de vehicle elèctric i un nou furgó endollable de la Brigada Municipal

Categories General

Coincidint amb la cloenda de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible 2020 , l’Ajuntament de Martorell ha presentat aquest matí tres nous punt de recàrrega per a vehicles elèctrics i el nou furgó endollable de la Brigada Municipal. L’acte ha comptat amb l’assistència Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell; Pedro Calef, representant de l’associació d’empresaris del polígon La Torre; José Antonio Arévalo, responsable de Comunicació d’Inovyn, i representants d’Etecnic, empresa instal·ladora de les estacions.

Els tres punts de recàrrega de vehicles elèctrics s’ubiquen a les entrades dels polígons La Torre, Can Cases-Can Sunyol i al Complex Industrial Solvay. Dos són de càrrega ràpida i l’altre de càrrega convencional. “El funcionament és molt senzill, només cal baixar una aplicació amb un codi QR que ens donarà les indicacions sobre el temps de càrrega desitjat. Un cop endollat el vehicle veurem uns indicadors que ens diuen si està carregant. Si ja en tenim prou, podem desendollar i marxar. Tothom que tingui vehicle elèctric ho tindrà molt fàcil per carregar-lo”, ha explicat l’alcalde.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Fonollosa ha mostrat la voluntat d’instal·lar més punts de càrrega, “principalment als aparcaments públics del municipi, com el de l’Hospital Sant Joan de Déu, el del Vapor o el dels Serveis Funeraris de Pomfusa, de manera que qualsevol ciutadà en tingui un d’equidistant a casa seva”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Les administracions “hem de posar fàcil la reconversió de tot un parc mòbil que funciona amb motor d’hidrocarburs cap a formes més eficients d’energia. Una d’elles és l’energia elèctrica i, per tant, cada cop més haurem de tirar endavant, les grans marques ja ho fan, i hem d’incentivar a la gent a que quan es canviïn el cotxe pensin en la possibilitat de canviar-lo per un vehicle elèctric, híbrid o híbrid endollable. Per fer això hi ha d’haver-hi les infraestructures necessàries”.

A Martorell “en tenim dos de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) que han quedat una mica obsolets i ja estem treballant per a què els canviïn, però ara en posem en servei tres de franc, no té cap cost, potser en el futur sí, però d’entrada hem d’incentivar que la gent faci aquesta reconversió”, ha incidit.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

D’altra banda, també s’ha presentat el nou vehicle elèctric de la flota de la Brigada Municipal que ajudarà en les tasques de manteniment i conservació dels diferents espais urbans. El batlle ha apuntat que “pels circuïts que fa un vehicle de la Brigada pel casc urbà, poden ser perfectament elèctrics perquè no fan grans recorreguts. Això no es pot fer un dia per altre però la nostra intenció és que a mesura que la vida útil dels actuals vehicles vagi acabant, els anirem substituint per vehicles elèctrics. Aquesta és la idea i el compromís de l’Ajuntament per complir amb els compromisos de desenvolupament sostenible”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Aquestes actuacions formen part del compromís de l’Ajuntament de Martorell amb la Declaració d’Emergència Climàtica que posa de manifest la necessitat d’aprovar un nou Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible i el Clima (PAESC) per assolir la reducció de les emissions de com a mínim un 40% l’any 2030 tot incorporant accions de mitigació i adaptació al canvi climàtic.

Font: Presentats tres punts de recàrrega de vehicle elèctric i un nou furgó endollable de la Brigada Municipal