El pont d’Anoia visibilitza el Dia Mundial per la Conscienciació sobre les Neurofibromatosis

Categories General

Avui 17 de maig, amb motiu del Dia Mundial per la Conscienciació sobre les Neurofibromatosis, té lloc el Shine a Light on NF , un acte a nivell mundial que consisteix en il·luminar edificis i monuments de pobles i ciutats amb llums blaves i verdes per tal de fer visibles aquestes malalties. A Martorell, l’indret triat és el pont d’Anoia, que llueix aquests colors a petició d’AcNefi (Associació Catalana de les Neurofibromatosis).

Shine a Light on NF ( Posem llum a la Neurofibromatosis) és una iniciativa d’esforç comunitari, encaminada a conscienciar a la comunitat sobre la malaltia, mitjançant la il·luminació en blau i verd d’edificis, ponts, monuments i altres punts de referència. Forma part de la campanya del Mes de la Conscienciació sobre la NF de la Children’s Tumor Foundation . Cada any participen centenars de punts de referència culturals nacionals i internacionals.

La Neurofibromatosis és una malaltia genètica que causa el desenvolupament de tumors en els nervis de tot el cos. Afecta a una de cada 3.000 persones al món i actualment no té cura. Organitzacions com la Children’s Tumor Foundation (CTF) i l’Associació Catalana de les Neurofibromatosis (ACNefi) promouen la investigació i l’atenció mèdica i psicosocial per als afectats.

Font: El pont d’Anoia visibilitza el Dia Mundial per la Conscienciació sobre les Neurofibromatosis