El primer equip femení del CH Martorell segella l’ascens a Lliga Catalana en ple confinament

Categories General

La Federació Catalana d’Handbol ha confirmat l’ascens del primer equip femení del Club Handbol Martorell a Lliga Catalana després d’anunciar el final de les lligues. El conjunt groc-i-negre tornarà a l’elit de l’handbol català 26 temporades després, i ho farà en arribar com el millor equip del grup únic de Primera Catalana.

La reestructuració de la categoria l’estiu passat va dur al conjunt martorellenc a un grup més ampli d’equips, on la lliga es va allargar, i on les tres primeres posicions donaven lloc a l’ascens. La primera plaça, on hi estaven instal·lades les groc-i-negres, ja significava el canvi de categoria automàtic.

Un camí amb tres cares a la banqueta

L’arrencada del curs 2019-2020 va anar lligada a l’arribada de Jose Luis Villanueva prenent el relleu a Agustín Bou després de dues temporades. Villanueva va marxar abans que acabés la primera volta i Franco Stauble va agafar-ne les regnes per mantenir l’excel·lència de l’equip. Miguel Angel Interllige va ser l’escollit per al tram decisiu del curs, tot i que només va poder dirigir l’equip un partit.

El president del CH Martorell Jordi Florenza ha reconegut que l’ascens és fruit del treball grupal i creu que el bloc, amb jugadores formades a la pedrera groc-i-negra, i completada amb d’altres més veteranes, ha estat clau.

Jordi Florenza, president CH Martorell

La capitana de l’equip, Melania Martín, pensa que ha estat el premi a una lluita constant en les darreres temporades. La celebració, però, ha hagut de quedar posposada, i confessa que les ganes per començar el nou curs no s’han esborrat.

Melania Martín, capitana CH Martorell

Un equip que va renéixer

La plantilla groc-i-negra va tornar a engegar amb l’objectiu d’escalar categories fa prop de sis temporades. Una de les impulsores va ser Daina Castelló, qui els últims cursos ha estat lligada a l’equip com a delegada. Per a ella, complir el somni de fa cinc campanyes ha suposat el premi més dolç.

Daina Castelló, delegada CH Martorell

La progressió de l’equip s’ha disparat els tres últims cursos, amb dues fases d’ascens fallides, on les martorellenques no van arribar, i amb un ascens que s’ha confirmat aquesta setmana. Lliga Catalana, l’avantsala a fites més ambicioses de l’handbol estatal, espera les martorellenques pràcticament tres dècades més tard.

Font: El primer equip femení del CH Martorell segella l’ascens a Lliga Catalana en ple confinament