L’Ajuntament estudia opcions per tirar endavant serveis i activitats d’estiu, sempre que sigui possible

Categories General

L’Ajuntament de Martorell està disposat a organitzar les activitats lúdiques i festives, i a reactivar els serveis estacionals d’estiu, sempre que sigui possible. Es volen esgotar les opcions fins l’últim moment i arribar allà on ho permetin les autoritats sanitàries, i faci possible l’evolució de la pandèmia.

En compàs d’espera s’hi troben diverses celebracions del calendari estival martorellenc -la Festa Major, el Festival PAS i les festes dels barris-, i serveis com els casals infantils d’estiu al juliol i agost, la piscina del CIES i la piscina exterior de La Vila.

“La nostra voluntat és obrir i fer-ho tot com un any normal, tot i que això ens ho haurà de dir l’autoritat sanitària i, en cas d’autoritzar-ho, també en quines condicions”, diu l’alcalde Xavier Fonollosa. L’Ajuntament segueix “estudiant totes les opcions per fer viables les activitats i serveis, la fórmula més segura i adequada per a què, malgrat tot, puguem reactivar i gaudir del nostre poble en les millors condicions per a tothom”.

Fonollosa aposta per “esperar fins a l’últim moment i actuar segons l’escenari en el que ens trobem”, tot i que reconeix que tot plegat “és una incògnita” a poc més d’un mes i mig de l’arribada de l’estiu.

Nou descens de casos de coronavirus

Actualment hi ha 266 persones registrades infectades de coronavirus, 10 menys que ahir i la xifra més baixa dels darrers 35 dies a Martorell –des del passat 1 d’abril, quan hi va haver 194 casos detectats-.

Del total de 266 malalts, 187 són residents a la nostra població. A l’Hospital Sant Joan de Déu n’hi ha 39 -31 són personal sanitari i vuit són pacients ingressats amb positiu-, 53 positius a l’Hospital del Sagrat Cor i set a l’Hotel Salut. A més, hi ha 167 veïns i veïnes de Martorell confinats al seu domicili o a les residències després d’haver donat positiu, i 15 persones aïllades pendents del resultat de la prova.

A les darreres hores s’ha produït una nova defunció i s’ha donat d’alta a 12 persones als centres hospitalaris i d’atenció de Martorell.

Font: L’Ajuntament estudia opcions per tirar endavant serveis i activitats d’estiu, sempre que sigui possible