El programa ‘Recicla’t +45’ acompanya col·lectius amb dificultats per trobar feina

Categories General

El Centre de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell segueix desplegant el programa ‘Recicla’t +45 ‘. Aquest projecte assessora i acompanya les persones majors de 45 anys en la recerca de feina a través de diferents accions formatives i d’orientació, adreçades a perfils molt variats de participants. Actualment desplega la cinquena edició, iniciada el passat octubre de 2020, i que es perllongarà fins l’abril d’enguany.

El ‘Recicla’t +45’ està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) en el marc del projecte Treball als Barris. El perfil de beneficiaris són les persones majors de 45 anys en situació d’atur, inscrites al Servei Local d’Ocupació de Martorell, amb necessitat de reorientar-se professionalment i actualitzar els seus coneixements per millorar així la seva ocupabilitat.

Pel que fa als perfils més habituals de participants, els més habituals són persones que s’incorporen al món laboral per primer cop; les que portaven molt de temps sense treballar per causes familiars, socials o econòmiques; les que es van quedar aturades a causa de la pandèmia o les que treballaven de manera itinerant en empreses del sector serveis que han tancat portes amb la crisi de la COVID-19.

Tothom qui respon a aquesta situació i n’estigui interessat, pot adreçar-se al Molí Empresa per a apuntar-s’hi i gaudir de les seves prestacions. El programa preveu un itinerari amb tutories i acompanyaments personalitzats; accions formatives grupals; dinamització d’espai de recerca de feina i apropament al teixit empresarial del municipi. Es donarà suport en la definició del projecte professional i aprendran a defensar les seves candidatures durant una entrevista de feina.

Suport a un col·lectiu que pateix reticències en la contractació

La raó de ser del programa és la d’ajudar “un col·lectiu de risc. Hi ha empreses que són reticents i que tenen prejudicis a l’hora de contractar gent d’aquesta edat, i amb el programa fem que sigui un valor l’experiència d’aquesta gent que ha treballat molts anys”, destaca Miquel Encinas, tècnic orientador del programa.

Miquel Encinas, tècnic orientador del ‘Recicla’t + 45’

En aquesta nova edició es recalca l’adquisició de coneixements informàtics com a premisa imprescindible per a trobar feina. Així, els usuaris poden participar de píndoles formatives en l’àmbit de la Informàtica per a millorar les competències TIC. Es treballaran les competències tècniques a través de tallers d’alfabetització digital, els tràmits per Internet, l’ofimàtica bàsica, les eines 2.0 i les xarxes socials, segons detalla Joan Carles Montes, tècnic dinamitzador TIC del programa.

Joan Carles Montes, tècnic dinamitzador TIC del ‘Recicla’t + 45’

Totes les persones que estiguin interessades en participar en el programa ‘Recicla’t +45’ han de fer la preinscripció en línia o adreçar-se al Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner (camí del Riu s/n Tel. 93 775 31 01).

Font: El programa ‘Recicla’t +45’ acompanya col·lectius amb dificultats per trobar feina