El Progrés ja engalana la sala dels miralls i la pista per al sopar, concert i ball de Festa Major

Categories General

El ball de gala és una de les tradicions que no poden faltar en una Festa Major. A Martorell, qui se n’encarrega d’organitzar-lo és El Progrés, que espera congregar prop de mig miler de persones a la seva pista exterior. Serà el dilluns 14 d’agost, en una vetllada que constarà de sopar, concert i ball. La prestigiosa orquestra Maravella en posarà les notes musicals.

L’activitat començarà a les instal·lacions d’El Progrés, al carrer del Mur, pels volts de les 21.00h amb el sopar de gala a la sala dels Miralls. Seguirà pels volts de les 22.30h a la pista exterior. Primer, amb el concert, i cap a les 00.00 amb el ball de Festa Major, tot a càrrec de l’Orquestra Maravella.

“Repetim la proposta i el format de l’any passat, que va ser la tornada a la normalitat després de la pandèmia i que va ser un èxit”, comenta el president d’El Progrés, Joaquim Gotsens.

Joaquim Gotsens, president d’El Progrés

Per accedir a la vetllada, hi haurà dues modalitats de tiquets. Un que inclou el sopar, el concert i el ball -amb taula reservada per a aquest últim- a un preu de 60 euros per persona. L’altra modalitat és només per anar al concert i al ball, al preu de 5 euros per persona. Per adquirir-los cal passar “per la secretaria d’El Progrés, qualsevol tarda de 17.00 a 20.00h. Allà els proporcionarem un mapa de l’espai i la gent podrà triar la taula que vol”.

Per a tothom qui vulgui adquirir el tiquet del sopar, Gotsens recorda que “serà un càtering que inclourà un entrant amb amanida amb marisc, i de segon es podrà triar entre bacallà o ànec, i les postres”.

Joaquim Gotsens, president d’El Progrés

De moment, prop de 150 persones ja han fet la reserva. Acostuma a ser un perfil “de persones grans. Els joves no venen perquè entenem que prefereixen altres estils musicals”, afirma el president d’El Progrés. Tot i així, afirma que hi ha relleu: “cada ny hi ha baixes de gent que s’ha fet molt gran, però s’hi va afegint gent nova, de persones que van arribant a la cinquantena d’anys”. Tot i que l’afluència no arriba “a l’esplendor d’èpoques passades, de trenta anys enrera, ens ve molta gent. L’any passat vam ser entre 400 i 500 persones”.

Una de les raons d’aquesta gran afluència pot ser el prestigi de l’orquestra que hi ve a tocar: La Maravella. “Una de les grans del país, junt amb la Selvatana i La Principal de La Bisbal. Totes tres les tenim a El Progrés, però en diferents dates al llarg de l’any.

Joaquim Gotsens, president d’El Progrés

Passada la Festa Major, l’entitat continuarà amb les dobles sessions de ball dels dissabtes al vespre i dels diumenges a la tarda. També a finals d’aquest mes d’agost es coneixerà el calendari de les activitats i cursets que fa l’entitat al llarg del curs, i com i quan fer-ne les inscripcions.

Font: El Progrés ja engalana la sala dels miralls i la pista per al sopar, concert i ball de Festa Major