Laia Martret, campiona d’Europa amb Espanya sub-19

Categories General

Laia Martret, jugadora del FC Barcelona, es va convertir el passat diumenge a Bèlgica en campiona d’Europa sub-19. La selecció espanyola va superar a Alemanya als penals després del 0-0 en els 90 minuts més la pròrroga disputada. És el cinquè Europeu per les espanyoles.

La selecció se la jugava davant Alemanya, després de superar a Països Baixos a les semifinals per 0-1. Les de Bermudez únicament havien caigut un cop a la competició, davant França, que va posar en risc la seva presència a semifinals, tot i que van aconseguir classificar-se finalment. Amb un gol de Júlia Bartel van batre les neerlandeses, citant-se en el partit decisiu davant una Alemanya que arribava de guanyar les gales, després de remuntar un 2-0 advers. No anava a ser gens fàcil.

En el matx que es disputava a la localitat belga d’Heverlee, Espanya va tenir oportunitats per canviar la igualtat que reflectia l’electrònic, però la falta d’encert de cara a gol va ser una llosa. Als penals, les de Sonia Bermúdez van estar millor i van portar cap a casa el trofeu que les acredita com a campiones d’Europa.

Martret, amb només 17 anys, és una de les referències al futbol català. En aquesta darrera competició només s’ha quedat fora un cop de l’equip, en el duel contra Eslovènia. A la final, per exemple, va ser titular. Fa un mes ja va signar un nou contracte amb el FC Barcelona -club en el qual porta 8 anys- i ja va ser campiona del món sub-17 el passat octubre.

Font: Laia Martret, campiona d’Europa amb Espanya sub-19