El PTT-PFI estrena el seu projecte d’escape room a La Caserna

Categories General

Alumnes del curs Auxiliar de vendes d’oficina i atenció al públic del Programa de Formació i Inserció-Pla de Transició al Treball (PFI-PTT) han presentat aquest divendres a La Caserna un projecte pilot d’escape room, creat per ells mateixos. L’objectiu és que aquesta activitat s’inclogui a la ‘Carta de serveis’ de la Regidoria d’Ensenyament per a que la puguin fer servir les escoles de Martorell.

L’escape room, dirigit per la tutora del curs Auxiliar de vendes d’oficina i atenció al públic, Dolors Caro, i el professor de Comerç, Martín Daniel Villanueva, s’anomena ‘Passeig per la història’ i vol ser un recorregut per les diferents etapes contemporànies a través dels jocs de l’època.

El projecte el van començar a elaborar a l’octubre com a treball final del tercer trimestre i avui han fet la presentació pilot per comprovar possibles millores, abans d’obrir-lo a la resta de centres educatius del poble.

“Hem d’agrair als alumnes la seva participació, implicació i compromís perquè tot el que avui provem ha estat proposat per ells, fins i tot l’elaboració dels materials. Les idees i el treball en equip no ha estat sempre fàcil”, ha dit Dolors Caro.

“Un escape room està basat en poca informació i l’hem de jugar per arribar a conclusions. Això ens ha permès treballar no només els continguts històrics de les diferents etapes, sinó també el pensament crític i analític per trobar solucions de forma àgil. Finalment, la cohesió també és molt important. El fet de relacionar continguts i idees diferents, en obliga a desenvolupar la creativitat”, ha afegit.

Dolors Caro, tutora PTT-PFI

Aroa Fernández i Nando Buenaventura, alumnes del PTT-PFI, han assegurat que fer aquest tipus de treballs pràctics és molt més entretingut i motivant per al grup classe, i contribueix a que alumnes d’altres escoles també s’ho passin bé fent-lo.

Aroa Fernández i Nando Buenaventura, alumnes PTT-PFI

Verònica Zamora, treballadora de Museus de Martorell, ha comentat que “els alumnes del PTT van venir a La Caserna a fer l’activitat didàctica ‘Els documents ens parlen’, que consisteix a esbrinar un misteri a partir de la lectura de documents. Així se’ls va acudir la idea de fer un escape room vinculant les etapes de la història amb els testimonis de restes patrimonials que hi ha a Martorell”.

Verònica Zamora, treballadora Museus de Martorell

“Nosaltres els hem donat suport informatiu, per si tenien alguna consulta, els hem cedit l’espai i els hem ajudat en el muntatge. Però tot el treball l’han fet a l’aula. Avui l’han posat a prova i ens deixaran tot el material per oferir-lo a altres grups”.

 

Font: El PTT-PFI estrena el seu projecte d’escape room a La Caserna