‘SOS Mentoring’, programa de voluntariat per fer créixer petites empreses

Categories General

L’Ajuntament de Martorell, la Fundació Autoocupació i la Diputació de Barcelona tornen a posar en marxa el programa ‘SOS Mentoring ‘. És un acompanyament personalitzat on empresaris amb experiència fan de voluntaris per ajudar a petites empreses a crèixer. Comparteixen el seu temps per ajudar-les a identificar els seus reptes, definir els seus objectius i dissenyar les estratègies necessàries per assolir-los.

Enguany, ‘SOS Mentoring’ diversifica la seva oferta i vol ajudar també les persones emprenedores a consolidar els seus negocis de recent creació i a les petites empreses a afrontar amb èxit processos complexes com el creixement de l’activitat, la reorientació del model de negoci, la transformació digital, la internacionalització o una situació de crisi.

Segons Guillem Arís, director d’Autoocupació, ‘SOS Mentoring’ ha demostrat “el potencial del voluntariat empresarial per ajudar les petites empreses a superar la pandèmia; ara toca ajudar-les a innovar, a créixer i a generar ocupació en el territori”.

Des de 2020, més de 250 mentors voluntaris han ajudat més de 300 petites empreses a fer front a la crisi, contenint el seu impacte, mantenint més de 850 llocs de treball i projectant la continuïtat de les seves activitats.

Per fer un seguiment de totes les relacions de mentoria que es duen a terme, es realitza un ‘Termòmetre Sos Mentoring’ amb un rànquing on apareixen els indicadors de totes les entitats públiques que hi participen en el projecte.

En aquest rànquing, l’Ajuntament de Martorell se situa a la setena posició de 20 de (gener-març) i en el top 20 acumulat de 2020-2022 en vuitena posició amb un total de 12 mentories i 30 llocs de treball salvats.

L’Ajuntament de Martorell segueix promovent activament aquest programa, tot demostrant el seu compromís amb el suport al teixit productiu local. Les persones interessades a participar-hi com a beneficiàries o com a mentores voluntàries poden escriure un correu electrònic a amillan@martorell.cat o trucar al 93 775 31 01.

Font: ‘SOS Mentoring’, programa de voluntariat per fer créixer petites empreses