El Punt Òmnia programa noves activitats per apropar les noves tecnologies a la població

Categories General

El Punt Òmnia de Martorell, ubicat al Complex Educatiu Torrent de LLops, programa noves activitats per apropar l’accés de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC). El servei, adscrit a la Xarxa Òmnia de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària, s’adreça a la població general, però amb discriminació positiva vers les persones amb dificultats d’accés a les tecnologies, per tal d’evitar la seva exclusió de la comunitat. Es posa especial èmfasi en les persones en situació d’atur, infants i joves, gent gran i famílies.

L’espai està equipat per al seu ús públic i gratuït; compta amb el suport de professionals que assessoren els usuaris i imparteixen tallers específics. Sergi Aragonès, tècnic d’Integració Social i dinamitzador del Punt Òmnia de Martorell, comenta que la intenció és “apropar la gent a les tecnologies de la comunicació i la informació, i aprendre a fer-les servir per treballar-les de manera comunitària”.

Sergi Aragonès, dinamitzador Punt Òmnia

El perfil d’usuari del Punt Òmnia és “majoritàriament gent gran, però volem potenciar les activitats per a infants i joves”. També “fem cursos per a persones estrangeres que als seus països no tenien accés a les noves tecnologies, així com formació per a persones inscrites al Servei d’Ocupació de Catalunya i que tenen dèficit el l’ús de les noves tecnologies”, apunta Aragonès.

Sergi Aragonès, dinamitzador Punt Òmnia

El Punt Òmnia posa en marxa tots els dilluns, de 9.30 a 11.00h, sessions per aprendre a fer tràmits online amb suport professional, com demanar cita per al DNI o fer-se un certificat digital. Les persones estrangeres sense coneixement en noves tecnologies, poden descobrir les TIC els dilluns, d’11.00 a 12.30h (cal inscripció prèvia). Els equips informàtics connectats a la xarxa també es poden fer servir lliurement per navegar, jugar o cercar els dilluns, de 12.30 a 13.30h.

Els dimecres, de 9.30 a 11.00h, fan sessions per aprendre a fer servei programari lliure, serveis webs i noves tendències. Els dimarts i dijous, d’11.00 a 12.30h, s’obre un espai de trobada per treballar els interessos propis dels participants (cal inscripció prèvia).

Per als joves, s’organitzen píndoles de tallers i xerrades variats sobre TIC i temes d’interès general els dimecres, d’11.00 a 12.30h (cal inscripció prèvia), i properament activitats els divendres a la tarda.

Sergi Aragonès, dinamitzador Punt Òmnia

Informació i inscripcions els dilluns, de 12.30 a 13.30h, i els divendres, de 18.00 a 19.00h. Si formeu part d’una entitat de Martorell, podeu informar-vos sobre les cessions d’espais per a grups i associacions del poble. El Punt Òmnia es troba al Complex Educatiu Torrent de Llops (c/ Josep Tarradellas, 11), telèfon 93 775 25 38 i correu electrònic martorell@xarxaomnia.gencat.cat.

Font: El Punt Òmnia programa noves activitats per apropar les noves tecnologies a la població