Protecció Civil reparteix més d’un centenar de polseres identificatives al Carnaval Infantil

Categories General

Els voluntaris de Protecció Civil de Martorell van repartir 118 polseres identificatives per a nens i nenes durant la celebració del Carnaval Infantil d’aquest diumenge al matí. Aquesta és una campanya impulsada per la Conselleria d’Interior de la Generalitat de Catalunya per minimitzar les possibilitats que els infants es perdin en esdeveniments massius.

L’equip de 7 voluntaris va instal·lar una carpa a la plaça de les Cultures per informar de la campanya i repartir les polseres, de plàstic i color taronja llampant. Amb l’acció, es pretén que les mares i els pares hi escriguin un nom i un telèfon de contacte, i que les col·loquin als canells dels seus fills per minimitzar la possibilitat de pèrdues en grans aglomeracions.

Jordi Guillén, cap de secció i president de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Martorell, destaca que la campanya es desplega a Martorell en coordinació amb l’Ajuntament, i que “va anar molt bé, ja que vam repartir 118 polseres”.

Jordi Guillén, president de Protecció Civil de Martorell

Els voluntaris de Protecció Civil ja havien fet tasques logístiques amb la Policia Local el divendres en la mini rua de l’Escola José Echegaray i dissabte amb una unitat mòbil a la rua de Carnaval. A la festa infantil de diumenge, Guillén destacava que “ha sigut el cop que més polseres hem repartit”.

Jordi Guillén, president de Protecció Civil de Martorell

Amb l’eslògan ‘Si vas a un lloc amb molta gent, no et perdis!!!’ , la Generalitat i Protecció Civil impulsen un decàleg de recomanacions per a famílies i els més petits per a evitar problemes en grans concentracions de gent com ara festivals, parcs temàtics, cavalcades de reis, desfilades o altres espectacles massius.

A més de l’ús de les polseres, també es recomana vestir amb roba còmoda i calçat esportiu; saber on són les sortides d’emergència; fes cas en tot moment al personal de seguretat si s’escau; portar aigua i anar ben hidratats; acordar punts de trobada dels grups en cas de pèrdua; no pujar a baranes, reixes o llocs inestables; no aturar-se davant de les portes ni els passadissos o, en el cas de desfilades i cavalcades, no baixar a recollir caramels mentre passen els carruatges.

La Generalitat posa a disposició el telèfon d’emergències 112. A nivell local, el contacte de Protecció Civil de Martorell -que té les seves oficines a Ca n’Oliveres, al costat de la Policia Local- és el telèfon 620 84 01 49, i el correu electrònic protecciocivil1@martorell.cat.

Font: Protecció Civil reparteix més d’un centenar de polseres identificatives al Carnaval Infantil