El Servei Local de Català de Martorell impulsa la 16a edició del Voluntariat per la llengua

Categories General

El Servei Local de Català (SLC), del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), ha obert les inscripcions a la 16a edició del Voluntariat per la llengua (VxL), un programa de converses en català. El VxL es pot fer en modalitat presencial o virtual, cal ser major d’edat per participar-hi i demana un mínim d’una hora de dedicació setmanal durant 10 setmanes.

El VxL és un programa pensat perquè les persones amb coneixements bàsics de català el puguin practicar en un context real i distès, i perquè les que el parlen habitualment no canviïn de llengua davant d’un interlocutor que entén el català encara que no el tingui com a llengua inicial. És un programa, doncs, pensat per enfortir la vitalitat del català oral tot reforçant la confiança dels qui el fan servir.

Les persones interessades han de ser majors d’edat i han d’adreçar-se al Servei Local de Català, situat al Complex Educatiu (carrer de Josep Tarradellas, 11), per emplenar la fitxa d’aprenent o de voluntari. Les inscripcions es faran de dilluns a dijous, de 10.00 a 12.00h, i les tardes dels dimarts, de 16.00 a 18.00h. També la poden portar omplerta si se la descarreguen abans de la pàgina del VxL .

Presentació de les parelles lingüístiques

La 16a edició del VxL a Martorell començarà amb un acte de presentació de parelles el dijous 5 de març (19.00h) a la sala d’actes del Complex Educatiu. L’any passat el programa va comptar amb una participació rècord de 54 parelles.

A banda de l’aula, un lloc on els aprenents poden practicar el català és als establiments col·laboradors del VxL. N’hi ha més de 3.000 a tot Catalunya, 160 dels quals a Martorell. Alguns d’ells ofereixen avantatges i descomptes als participants en el VxL. Aquestes botigues utilitzen el català de forma habitual i faciliten als aprenents un context d’ús real de la llengua. Els establiments col·laboradors del VxL a Martorell es poden consultar geolocalitzats en aquest enllaç .

Es pot demanar més informació sobre el VxL al telèfon 93 775 25 30, per correu electrònic martorell@cpnl.cat o a través de les xarxes socials Facebook, Twitter i Instagram (slcmartorell a totes tres).

Font: El Servei Local de Català de Martorell impulsa la 16a edició del Voluntariat per la llengua