‘El Sevilla’ promet riures i molt de ‘rocanrol’ al pregó de Carnaval

Categories General

El pregó del Carnaval comptarà amb la presència de Miguel Ángel Rodríguez ‘El Sevilla ‘, demà dissabte a les 17.30h des del balcó de l’Ajuntament. El showman donarà el tret de sortida a la rua, que arrencarà mitja hora després des del carrer del Mur amb la participació de 19 colles i un miler d’inscrits. La festa clourà amb el lliurament de premis, a les 21.00h, a Ca n’Oliveres, el sopar de colles i la sessió de ball familiar i golfa. Diumenge, a les 11.00h, arribarà el Carnaval Infantil de l’Esplai Guspira a la plaça de les Cultures.

‘El Sevilla’ va néixer a la capital andalusa, tot i que sempre va residir a San Juan de Aznalfarche, on va passar la seva infantesa i adolescència. L’any 1992 es va traslladar a Barcelona, a la localitat de Mollet del Vallès, on va formar la banda Mojinos Escozíos . L’any 2015, decideix pujar als escenaris en solitari per donar vida a la seva faceta de còmic amb monòlegs com Memorias de un Homo Erectus (2003), Diario de un ninja (2004), El hombre que hablaba con las ranas (2010) o La ley de El Sevilla (2012). Actualment, es troba de gira amb La Vida es rocanrol .

Fa tot just un any vas actuar a El Progrés de Martorell amb el monòleg ‘La vida es rocanrol’, que va ser tot un èxit. Aquest dissabte tornes a casa nostra per fer el pregó de Carnaval. Què t’estàs preparant?

Intentaré que sigui inoblidable. Sé que entraré als anals de la història de Martorell per fer el pregó de Carnaval de 2022, el primer després de la pandèmia. Vull que sigui un bon record i que tothom quedi content. No em posaré a fer poesia d’Antonio Gala, un pregó és un pregó, però un ja sap on és i que ha de guardar certes formes. No el faré en un to seriós, però sí seré conscient a qui represento en aquell moment.

Com t’imagines el Carnaval de Martorell i què t’han explicat?

Hi ha una cosa que dic sempre. El millor Carnaval del món és el del poble de cadascú, perquè realment és la gent qui fa gran el Carnaval. Quanta més gent millor, quant més s’estimin la festa millor, i quants més anys se celebri encara millor. El que s’ha de fer és gaudir de la celebració, amb moderació i respectant als altres. Sens dubte per a la gent de Martorell el seu Carnaval serà el millor.

És la primera festa que viurem amb certa normalitat i hi ha moltes ganes, oi?

Sí, hi ha moltes ganes. Fins i tot al teatre o als concerts hi ha gent que no aniria mai a veure’t però venen per solidaritat amb els artistes que hem estat sense treballar molt de temps durant la pandèmia. Evidentment, de festa també en tenim moltes ganes, però amb moderació.

Suposem que t’agrada disfressar-te. De fet, ja ho fas quan puges a l’escenari. Faràs el pregó disfressat?

Depèn molt d’on es faci el pregó. No és el mateix el pregó que vaig fer a Torrevella (Alacant) en un teatre, on el meu show era un dels plats forts, que fer-lo al balcó d’un Ajuntament on hi ha persones il·lustres del poble. He fet molt pregons de Carnaval i de Festes Majors, i sempre els adequo al lloc on vaig. El primer pregó de Carnaval que vaig fer em vagi disfressar de pollastre i vaig jurar que mai més em disfressaria d’això.

Amb quins projectes estàs actualment? Continues girant amb ‘La vida es rocanrol’ o estàs preparant nou espectacle?

Sí, estic escrivint per a un nou espectacle, però encara sense veure la fi de La vida es rocanrol perquè em continuen cridant de diferents llocs. Tenim 40 o 50 teatres per any. El que sí tinc ganes d’arrencar amb Los Mojinos Escozíos amb qui tinc uns 30 concerts aquest any i un munt de reserves, es presenta força bé. Després de la situació sanitària, no tenim gaires ganes de pensar en coses noves que després no sabem si es podran fer. Farem el que sempre fem amb moltes ganes, que el públic no oblidi aquell moment. Ens conformem amb el que sempre hem fet.

I a la televisió, segueixes a La Sexta amb ‘Aruseros’…

Sí, és molt còmode perquè ho faig des de casa. I també estic fent un programa a Canal Sur i participo al concurs d’agrupacions del Teatre Falla de Cadis, que es farà al juny. Amb ganes que comenci el rocanrol!

Font: ‘El Sevilla’ promet riures i molt de ‘rocanrol’ al pregó de Carnaval