El taller ‘Jubilats a Martorell’ ajuda i forma una trentena de persones grans

Categories General

Finalitzat amb èxit de participació el nou taller per a gent gran, titulat ‘Jubilats a Martorell’. Trenta persones van participar a les tres sessions organitzades per la Regidoria de Gent Gran i amb la col·laboració de la de Comerç. Van ser-ne eixos temàtics principals l’assoliment de la jubilació, la salut i el consum.

Les sessions es van celebrar els dies 23, 24 i 25 de març i van tenir una durada d’hora i mitja en cada cas. Les van impartir tècnics i professionals del municipi que treballen amb la Gent Gran, i hi va col·laborar l’Equip d’Atenció Primària (EAP) i l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC).

“Podria semblar un curs de preparació per a la jubilació, però és quelcom més, ja que fem moltes més accions”, diu el coordinador de l’àrea de Gent Gran Activa de Martorell, Alfred Rivera. Afegeix que els tallers es van fer pensant “en el centenar de persones que els darrers dos anys han contactat amb l’àrea per conèixer els recursos que els oferim. Ara, els hem volgut recuperar, apropant-los informació de primera mà i d’utilitat”.

Alfred Rivera, coordinador de l’Àrea de Gent Gran

Rivera detalla els tres eixos temàtics de les jornades encarades “a treballar els aspectes més importants que es trobaran aquestes persones al llarg de la vida”. El primer es va dedicar “a parlar de la jubilació, què implica, quins reptes cal entomar i quins recursos hi ha disponibles a la nostra població”.

En el segon es va parlar de salut “amb una selecció de recomanacions i consells per mantenir la salut física, psicològica i nutricional, així com la millor manera d’establir una relació amb el Departament de Salut”.

I finalment, una tercera trobada grupal “per abordar els reptes com a consumidors i prevenir possibles problemes”.

Alfred Rivera, coordinador de l’Àrea de Gent Gran

La tercera jornada també va ajudar “a pal·liar els efectes de l’escletxa digital i els serveis bancaris, i incidir en subministres i contractacions (llum, aigua i gas) i compres fora d’establiment mercantil, siguin per Internet o a domicili”. Així ho comentava el tècnic de l’OMIC, Ferran Riera.

Ferran Riera, tècnic de l’OMIC

Els participants van interessar-se sobretot per la problemàtica d’accessibilitat -física i tecnològica- respecte aquests serveis, i que afecten molt especialment a jubilats i gent amb pocs coneixements digitals. Al torn de preguntes i precs, els assistents van parlar dels casos personals.

A més dels tres blocs temàtics, els participants a ‘Jubilats a Martorell’ van treballar també l’estructura i recursos de què disposa l’Àrea de la Gent Gran de Martorell; la Taula de la Gent Gran; les associacions que participen amb els Esplais; el projecte Bon Veïnatge; les activitats que envolten els esplais; les pensions i ajudes per a aquest col·lectiu; els recursos disponibles d’atenció domiciliària i dependència, i les activitats de la gent gran amb altres departaments com ara cultura o esports.

Font: El taller ‘Jubilats a Martorell’ ajuda i forma una trentena de persones grans