El tècnic martorellenc Adrià Alonso debuta guanyant amb el Bàsquet Benicarló de LEB Plata

Categories General

L’entrenador martorellenc de bàsquet Adrià Alonso va estrenar-se amb victòria en el càrrec de nou tècnic del Mi Arquitecto Club Bàsquet Benicarló , equip de la LEB Plata. Alonso va dirigir aquest dimarts al vespre el seu primer partit amb els castellonencs, que van guanyar (73-71 ) l’Hozono Global Jairis d’Alcantarilla. L’aterratge d’Alonso a aquesta vila del Baix Maestrat ha estat llampec, en menys d’una setmana, després del ràpid acord assolit entre directiva i tècnic.

El Benicarló va patir per sumar el seu segon triomf a casa de la temporada. No ho semblava quan, a la mitja part, dominava per 42 a 27, o fins i tot quan a la conclusió del tercer temps seguia mantenint els 15 punts de marge (62-47). Però un darrer quart en el que els murcians van fer un parcial d’11-24 va reduir l’avantatge a tan sols dos punts.

Retorn sofert i exitós per un Adrià Alonso que acumulava força mesos sense entrenar. De fet, en paral·lel a la pandèmia: va finalitzar la seva etapa al Club Bàsquet Vic el passat març, després que la directiva osonenca renunciés a un ascens a la LEB Plata que l’equip havia assolit a les pistes. El tècnic reconeix que aquesta nova etapa li genera molta il·lusió:

Adrià Alonso, tècnic martorellenc del Club Bàsquet Benicarló

Benicarló compleix la segona temporada consecutiva a LEB Plata, i abans de la pandèmia congregava més d’un miler d’espectadors al seu Pavelló en cada partit. “És un club familiar que té les idees molt clares: créixer a poc a poc pel que fa als resutats. Això dona “certa tranquilitat al tècnic, tot i que això és LEB Plata i es vulgui o no, les victòries comptaran”:

Adrià Alonso, tècnic martorellenc del Club Bàsquet Benicarló

L’aterratge d’Alonso a Benicarló ha estat llampec. Els primers contactes van ser el dijous de la setmana passada. Hi va haver bona entesa entre ambdós parts i poques hores més tard l’entrenador es desplaçava cap a la seva nova destinació.

Adrià Alonso, tècnic martorellenc del Club Bàsquet Benicarló

La destinació més llunyana on ha entrenat fins ara: poc més de 2 hores de desplaçament en turisme, fet que l’ha portat a viure a la mateixa localitat castellonenca. Alonso agraeix la comprensió, tant de la seva feina -podrà teletreballar- com de la seva família. Tot i els esforços, han pogut més les ganes de tornar a les pistes.

Adrià Alonso, tècnic martorellenc del Club Bàsquet Benicarló

Adrià Alonso va iniciar trajectòria com a entrenador de base al Club Bàsquet Almeda i no es va moure de ciutat en el següent repte: el Club Bàsquet Cornellà. D’aquí va fer el salt al júnior del Joventut de Badalona, amb qui va ser sots campió d’Espanya l’any 2015. Sabadell va ser el següent club al seu palmarès, on va dirigir un equips sènior, per primer cop. Després d’una temporada amb els vallesans, va arribar a Martorell, per difigir el club blau, amb el que va pujar a LEB Plata, i al que va dirigir 13 jornades a la nova categoria. El següent destí va ser Vic, equip amb el que va sumar un segon ascens d’EBA a LEB Plata, frustrat per la decisió de la directiva vigatana. Ara, als seus 38 anys, dirigirà els vermells de Benicarló amb l’objectiu de mantenir-los a la categoria.

Font: El tècnic martorellenc Adrià Alonso debuta guanyant amb el Bàsquet Benicarló de LEB Plata