Concert de clàssics amb el trio Leipzig Ensemble a l’església de Santa Maria

Categories General

La formació musical Leipzig Ensemble, integrada per la soprano martorellenca Carme Miró, i les esparreguerines Montserrat Sitjà (violoncel) i Mercè Sanchís (orgue), actuarà diumenge, a les 13.00h, a l’Església de Santa Maria. Un concert de clàssics, organitzat per les parròquies de Martorell, amb taquilla inversa.

El trio va néixer l’any 2014 inspirat per la música litúrgica que conserva el seu espai original en les celebracions de les esglésies protestants i catòliques al centre d’Europa. Leipzig, ciutat on Bach va desenvolupar la seva tasca musical litúrgica a l’església Thomas Kirche, dona nom a la formació, que té com a finalitat apropar i fer gaudir el tresor musical a les esglésies, i instaurar aquesta tradició a casa nostra.

El trio actuarà per sisena vegada a Santa Maria, per tal que “tothom es pugui beneficiar d’un concert de Nadal amb obres clàssiques a prop de casa, a l’església del nostre poble, com es fa a tantes parròquies d’Alemanya o Àustria. La primer part constarà d’obres d’autors clàssics i la segona de peces populars de diverses cultures”, explica Carme Miró.

Carme Miró, soprano

El repertori inclourà obres de Pergolesi, de Bach i de Beethoven, amb motiu del 250è aniversari del seu naixement. També dues obres del compositor francès Fauré i, per acabar, una cançó en “homenatge a les persones que ens han deixat, que ja no hi són, que poden estar amb nosaltres aquest Nadal, i que volem fer presents a les famílies. Crec que ens ajudarà a tots a guarir les ferides i el dolor que estem compartint junts”, expressa la soprano.

Carme Miró, soprano

L’actuació s’oferirà amb sistema de taquilla inversa, és a dir, els assistents decidiran, un cop acabat el concert, pagar el què considerin oportú, establint lliurement el preu de l’entrada. “Leipzig Ensemble és un servei a la cultura i amb la fórmula de la taquilla inversa es demana una col·laboració pel projecte musical, per la feina feta i també per les despeses”, diu Miró.

Carme Miró, soprano

Carme Miró, soprano formada a Viena, ha realitzat concerts d’oratori, àries antigues, cançó catalana i lied alemany amb diverses formacions vocals i instrumentals. Montserrat Sitjà, violoncel·lista, ha format part de l’Orquestra Simfònica Europea i actualment es dedica a la pedagogia musical. Mercè Sanchís, orgue, és titulada superior d’orgue, piano, clave i música de cambra. Ha fet concerts per tot Europa com a solista i com a acompanyant de diverses formacions. És l’organista de l’Escolania de Montserrat. Les components de Leipzig Ensemble han col·laborat en múltiples formacions musicals simfòniques, concerts de cambra i experiències pedagògiques.

Font: Concert de clàssics amb el trio Leipzig Ensemble a l’església de Santa Maria