El temporal Glòria deixa mitja dotzena d’arbres caiguts i la crescuda de l’Anoia

Categories General

El pas del temporal Glòria ha deixat, fins aquests moments, mitja dotzena d’arbres caiguts a Martorell i la crescuda del riu Anoia que ha fet desallotjar preventivament, aquesta passada nit, els vehicles aparcats a les zones pròximes a la llera. Protecció Civil de la Generalitat puja el Pla INUNCAT a fase d’emergència per l’arribada d’un nou front de pluges aquesta tarda.

Protecció Civil de la Generalitat puja el Pla INUNCAT a fase d’emergència per l’arribada d’un nou front de pluges aquesta tarda. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, es preveu l’arribada d’un nou front de precipitacions aquesta tarda. Aquest nou episodi de pluges entrarà pel litoral i s’estendrà fins nord-est de Catalunya. Aquestes precipitacions es trobaran un territori que ja acumula molta aigua i ha començat a patir desbordaments dels rius a la zona de Girona.

A Martorell, el Glòria ha provocat la caiguda d’arbres i branques que no han causat danys materials ni a persones. Els treballadors de la Brigada han retirat arbres de la via pública: a la baixada dels Convents, a El Congost, als jardins d’Apel·les Mestres, a la plaça Vicenç Rodríguez, una branca a la rambla de les Bòbiles, un xiprer al fossar de la parròquia de Santa Maria i, un altre al final del carrer Gomis, segons ha explicat l’alcalde Xavier Fonollosa.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

El personal de la Brigada també s’està encarregant de la neteja d’embornals per evitar acumulacions d’aigua a la via pública. La Policia Local ha tancat l’accés al carrer del Riu, entre l’aparcament del Vapor i la Llar d’Infants Riu de Sons a causa de la crescuda del riu Anoia. Aquesta nit s’ha procedit a retirar cinc vehicles que estaven estacionats en aquesta zona.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Protecció Civil aconsella no romandre a prop de lleres, rius i guals i evitar travessar rieres i torrents a les zones afectades perquè, encara que semblin portar poc cabal, aquest es pot incrementar de forma sobtada. També es recomana no deixar els cotxes aparcats en zones inundables o torrents, encara que estiguin secs.

A causa del temporal, des del passat dilluns es manté la suspensió de totes les activitats a l’aire lliure. La restricció serà vigent mentre existeixi l’activació dels diferents plans d’emergència de forma simultània, o bé fins a nova resolució. Es manté, també, la recomanació d’evitar la mobilitat interurbana per evitar posar-se en situacions de risc. En tot cas, si no podeu evitar o ajornar els vostres desplaçaments tingueu present que la pluja augmenta el risc d’accident de trànsit per la reducció de la visibilitat i l’aigua a l’asfalt.

El telèfon d’emergències CAT112 ha rebut, fins a les 10.00h, un total de 11.409 trucades (8.538 incidents) pel temporal. Els Bombers de la Generalitat continuen treballant amb molta simultaneïtat de serveis. Durant aquesta nit i fins les 8h del matí, s’han rebut 834 avisos relacionats amb el temporal. La situació més crítica es troba a les comarques gironines, on s’han hagut de fer vàries actuacions per ajudar a persones afectades per inundacions, ja sigui pel desbordament d’alguns rius, com perquè es trobaven incomunicades. Així des de l’inici del temporal ja s’han atès 5.952 avisos.

Font: El temporal Glòria deixa mitja dotzena d’arbres caiguts i la crescuda de l’Anoia