Alumnes de l’Institut Joan Oró guanyen el segon premi de les 24 Hores d’Innovació Barcelona

Categories General

Els alumnes del Cicle Formatiu de Grau Superior de Màrqueting i Publicitat de l’Institut Joan Oró de Martorell va aconseguir el segon premi de les 24 Hores d’Innovació Barcelona. L’esdeveniment, organitzat pel Departament d’Educació de la Generalitat i la Fundació Bankia, es va celebrar els dies 18 i 19 de desembre a l’Espai Bital de l’Hospitalet. Els més de 200 alumnes participants havien de dissenyar prototips per a projectes d’empreses i organitzacions, en una marató de 24 hores ininterrompudes. Els martorellencs van idear una app per fer visibles els músics del metro de Barcelona.

L’objectiu d’aquesta marató era apropar el talent i el potencial creatiu de la Formació Professional a l’empresa i, alhora, permetre la interacció dels alumnes amb diferents organitzacions, al voltant d’un repte estimulant i innovador. Els més de 200 alumnes d’FP, de 16 famílies professionals diferents, provenien de 48 instituts de tot Catalunya, entre ells l’Institut Joan Oró de Martorell.

Els 24 reptes empresarials que van haver de resoldre eren de diferents especialitats, com ara màrqueting, informàtica, salut, fabricació, electrònica, automoció o química. I les seves solucions podien ser diverses, com ara productes, software, serveis o creacions artístiques, ja que no hi havia límit per a la creativitat.

Els alumnes del Joan Oró van aconseguir fer-se amb el segon premi del certamen amb una app per potenciar i fer visible la imatge dels músics que toquen al metro de Barcelona. L’aplicació, proposada per a Transports Metropolitans de Barcelona, inclouria l’agenda diària de concerts dels músics, a cadascuna de les estacions de metro de la ciutat, així com lectors de codis QR amb informació dels artistes. Els joves també van suggerir millorar l’espai on hi actuen per tal de potenciar la cultura musical en els viatges en transport públic.

Un distribuïdor de sabons per a l’Hospital Clínic de Barcelona va ser el projecte guanyador del primer premi. L’equip vencedor va desenvolupar un suport que permet reunir sabons amb recipients de diferent format, és resistent al contacte amb l’aigua i, a més, pot ser accionat amb els colzes, quan el personal mèdic no pot utilitzar les mans per raons higièniques. Els deu alumnes guanyadors estudien als Instituts Bonanova de Barcelona, Joviat de Manresa, Bernat el Ferrer de Molins de Rei, Andreu Nin del Vendrell i Pompeu Fabra de Badalona.

Per la seva banda, el tercer premi va ser per als estudiants que van resoldre el repte de l’empresa Everis, que demanava un sistema de sensorització en habitatges socials de col·lectius vulnerables. Per últim, el jurat va concedir un accèssit per a l’equip que va inventar un procés d’acollida per als nous treballadors de l’empresa Uriach, sol·licitant de la proposta.

Al mes de maig, es programarà una mostra dels millors projectes que van sorgir de les 24 Hores d’Innovació, juntament amb els millors projectes de la resta de programes d’FP.

Font: Alumnes de l’Institut Joan Oró guanyen el segon premi de les 24 Hores d’Innovació Barcelona