Els alcaldes del Baix Nord segueixen treballant conjuntament per fer front al virus

Categories General

Nova videoconferència aquest dijous dels alcaldes de Martorell, Abrera, Castellví de Rosanes, Collbató, Esparreguera, Olesa, Sant Andreu de la Barca i Sant Esteve Sesrovires per compartir informació i experiències de l’epidèmia a cadascun dels municipis. Els ajuntaments del Baix Llobregat Nord segueixen treballant conjuntament per fer front al virus.

En un context inèdit, els ajuntaments s’han hagut d’adaptar a les circumstàncies i actuar per protegir els veïns i veïnes d’una amenaça real i que ha demostrat ser letal. El treball en xarxa entre ajuntaments, Generalitat i Govern de l’Estat ha ajudat a gestionar aquesta emergència sanitària que ha obligat a prendre decisions difícils i urgents.

De forma periòdica, els alcaldes del Baix Llobregat Nord han fet reunions telemàtiques com la d’avui “per compartir informació i experiències de l’epidèmia a cadascun dels nostres municipis, coordinar-nos i posar en comú les accions que s’emprendran a cada poble”, ha dit l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa.

A la trobada virtual han participat Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell, Eduard Rivas, alcalde d’Esparreguera, Miquel Riera, alcalde d’Olesa de Montserrat, Adrià Camino, alcalde de Castellví de Rosanes, Enric Carbonell, alcalde de Sant Esteve Sesrovires, Enric Llorca, alcalde de Sant Andreu de la Barca, i Eva Martínez, presidenta del Consell Comarcal del Baix Llobregat.

Al Baix Llobregat Nord, “existeix molta activitat social i econòmica i hem de preveure com encarem aquest estiu”. Mentre les autoritats sanitàries determinen la millor manera d’evitar un rebrot de l’epidèmia, “la nostra prioritat serà trobar la fórmula més òptima d’anar recuperant l’activitat econòmica i social amb garanties sanitàries i de seguretat per tothom. No hem d’oblidar que el risc de rebrot és real, tot i que l’evolució continua sent positiva”, ha recordat.

Sisè dia consecutiu sense defuncions per coronavirus a Martorell

Avui tenim a l’Hospital Sant Joan de Déu 14 infectats per coronavirus, dels quals 11 són personal sanitari i tres són pacients ingressats amb positiu (dos dels quals de Martorell, inclòs el personal sanitari). A banda hi ha sis persones aïllades pendents del resultat de la prova.

A l’Hospital del Sagrat Cor hi ha avui 18 positius i 185 veïns i veïnes de Martorell confinats al seu domicili o a les residències després d’haver donat positiu. En total, 217 persones infectades de coronavirus de les quals 190 són de Martorell. Per sisè dia consecutiu, a Martorell no hem de lamentar cap defunció.

Fonollosa ha afirmat que “hem invertit la tendència i això ens ha d’animar a fer les coses bé per acabar de controlar aquesta maleïda epidèmia. No baixem la guàrdia, cal que ens posem la mascareta al sortir al carrer i que ens rentem les mans sovint i mantinguem la distancia entre persones. I, sobretot, cal actuar amb prudència i sentit comú”.

Font: Els alcaldes del Baix Nord segueixen treballant conjuntament per fer front al virus