Els barris de la Font de La Mina i Rosanes també suspenen les respectives festes al setembre

Categories General

Les associacions de veïns dels barris de la Font de la Mina i Rosanes han decidit suspendre la celebració de les seves respectives festes, que tradicionalment se celebren durant el mes de setembre. Les juntes han près la decisió atenent a la situació present de la crisi sanitària de la COVID-19, i considerant que la celebració dels actes podia comportar un risc de contagi de la malaltia.

Font de La Mina i Rosanes s’afegeixen a la suspensió de les festes que ja havien decidit les altres 6 associacions de veïns que organitzen aquest esdeveniment: Buenos Aires, Can Bros i Pont del Diable al mes de juny, i Can Cases, Torrent de Llops i Rodalies i Can Carreres al llarg del mes de juliol.

En el cas de la Font de La Mina, les celebracions estaven previstes pel cap de setmana del 4 al 6 de setembre. La presidenta de l’AV, Montse Font, explica que la junta es va reunir a finals de juny per prendre una decisió: “Tot i que inicialment vam plantejar la possibilitat de fer-la en petit format, vam considerar que no era el més adequat i vam decidir anular-la. Creiem que és la millor decisió, tenint en compte la situació sanitària al país i que la resta de barris ja ho han fet”. Font comenta que “guardarem esforços per al 2021, ja que és una festa molt desitjada per tots els veïns i veïnes del barri”.

Montse Font, presidenta de l’AV Font de la Mina

No massa lluny d’allà, al barri de Rosanes, la junta també s’ha decantat per la suspensió de les festes, programades els dies 19 i 20 de setembre. La junta de l’associació va enviar un comunicat als veïns en el que exposava, entre d’altres consideracions, que “els esdeveniments amb aglomeracions de persones en un nombre elevat són un risc potencial per a la transmissió del virus. Entenem que les activitats programades al setembre s’hauran de suspendre de manera definitiva”. El president de l’associació veïnal, Xavi Folqué, ho corroborava així:

Xavi Folqué, president de l’AV Rosanes

L’AV de Rosanes no descarta, hores d’ara, celebrar la Festa de Santa Llúcia al desembre si la situació sanitària millora, en coincidència amb el final de l’execució de les obres de millora al barri.

Font: Els barris de la Font de La Mina i Rosanes també suspenen les respectives festes al setembre