Les escoles de Martorell obriran el 14 de setembre amb les noves mesures del Govern

Categories General

El curs escolar s’iniciarà als centres educatius de Martorell i de tot el país el 14 de setembre, segons va anunciar dimarts el Govern de la Generalitat. Les principals mesures que s’implantaran seran l’obligatorietat de l’ús de mascareta a l’aula a partir de la secundària, un cribratge a 500.000 persones i ràtios no superiors a 20 alumnes a infantil i primària. L’Ajuntament es posa a disposició de l’administració catalana i dels centres per oferir suport i treball en xarxa en la tornada a l’escola.

El Govern va anunciar les noves mesures de seguretat al pla d’obertura de centres educatius degut a l’evolució de la pandèmia, de la mà dels consellers d’Educació i Salut, Josep Bargalló i Alba Vergés, i el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon. Unes mesures que complementen les ja previstes al Pla d’actuació per al curs 2020-21 -aprovat pel PROCICAT el juliol-, però modificables en funció de l’evolució de la pandèmia.

La primera novetat ateny als grups de convivència estable. S’estableix que als grups de 2n cicle d’educació infantil i primària, la ràtio no serà superior a 20 alumnes amb caràcter general i, a secundària es reduiran sempre que sigui possible. Quan això no sigui possible, entès com a excepcionalitat i d’acord amb el pla propi de cada centre, s’arbitraran altres mesures preventives i de seguretat.

Els grups seran el més reduïts possible en funció de les característiques del centre, i es determinarà l’ús de la mascareta dins l’aula de forma obligatòria a partir dels 12 anys, a l’educació secundària obligatòria, batxillerat, formació professional i centres de formació d’adults -el Pla d’actuació de juliol ja ho establia per als espais comuns com passadissos, entrades i sortides de l’aula-. L’ús de la mascareta a l’educació primària serà obligatòria a partir dels 6 anys quan les circumstàncies de la pandèmia en aquell territori ho requereixin.

La Generalitat recomana als centres educatius que realitzin un control diari de la temperatura dels alumnes. Cadascun decidirà com fer-ho segons les seves característiques.

Finalment, s’introdueix el cribratge poblacional de 500.000 persones, que es desplegarà entre el 15 de setembre i el 15 de novembre. La realització d’aquests tests es durà a terme amb criteris epidemiològics i es farà a alumnat, professorat i membres del personal d’administració i serveis. La consellera Vergés va indicar que el sistema està preparat per a fer, d’entrada, uns 8.000 tests diaris, i d’incrementar-lo a 20.000 diaris.

Rosende: “L’Ajuntament es posa a disposició de Govern i escoles”

La regidora d’Ensenyament i Salut de l’Ajuntament de Martorell, Soledad Rosende, destaca que el consistori es posa plenament “a disposició del Departament de Salut i de les escoles de la nostra població per col·laborar en tot allò que necessitin en aquesta situació tan excepcional”, a fi que que el curs “pugui començar amb una certa normalitat i avançar”.

Soledad Rosende, regidora d’Ensenyament i Salut de l’Ajuntament de Martorell

Per això, la regidora aboga per “un treball en xarxa” que, a nivell local, implicarà la Regidoria d’Ensenyament, els centres educatius i el Centre d’Atenció Primària, des d’on es farà el seguiment i assessorament de tots els dubtes que es puguin plantejar.

Soledad Rosende, regidora d’Ensenyament i Salut de l’Ajuntament de Martorell

Els centres educatius de Martorell recuperaran l’activitat sis mesos i un dia després que la Generalitat de Catalunya ordenés el tancament d’escoles, instituts i universitats per l’alerta per coronavirus. L’anunci es va fer el passat 12 de març i va entrar en vigor el dia següent.

Font: Les escoles de Martorell obriran el 14 de setembre amb les noves mesures del Govern