Els Convents reforça el suport a les famílies i la dotació de material escolar

Categories General

La direcció de l’Escola Els Convents i l’A MPA  han reforçat la xarxa d’atenció i de suport a les famílies. Una educadora social és la interlocutora que transmet tota la informació del centre i atén en les seves necessitats. També han afegit als kits escolars distribuits per l’Ajuntament, més materials plàstics i artístics, en concordança amb la línia pedagògica del centre.

Des de l’inici del confinament, l’educadora social Eli Arpal, que fins ara coordinava grups de català, d’acompanyament a la lectura dels més petits, tallers i xerrades, contacta amb les famílies per crear “un vincle que ens ha ajudat a apropar-nos a les que no venen tant sovint a l’escola”, explica la directora d’Els Convents, Mònica Castanera. Ara, amb el confinament i les seves problemàtiques, l’educadora ajuda “a difondre les informacions del centre i atendre les demandes més directes, com la manca d’aliments o altres necessitats. Entre tots intentem donar resposta”.

Mònica Castanera, directora de l’Escola Els Convents

“Junt amb la direcció, vam posar en marxa un canal per a les famílies. Un grup de difusió de WhatsApp per a que facin arribar qualsevol missatge”, afegeix la directora de l’AMPA d’Els Convents, Susana Domingo. Una eina on exposen si reben bé les notificacions sobre les tasques escolars que han de fer els seus fills a casa, on comparteixen experiències, fan oferiments o tenen l’opció d’exposar si els cal un primer contacte amb els serveis socials.

Susana Domingo, directora AMPA Els Convents

El centre ha afegit continguts als paquets de material escolar bàsic que l’Ajuntament de Martorell va distribuir el passat 20 d’abril a 527 alumnes d’infantil i primària de la població en situació de vulnerabilitat. “Vam rebre gratament la iniciativa, tot i així, vam decidir ampliar el material tenint en compte les característiques del nostre centre”, comenta la directora. “La nostra línia es basa en treball manipulatiu, potenciem molt la part creativa d’expressió artística i junt amb l’AMPA vam complementar-los amb material més específic, per a que els alumnes puguin fer més coses des de casa”.

Mònica Castanera, directora de l’Escola Els Convents

La directora de l’AMPA Els Convents, Susana Domingo afegeix que, aquests continguts extra s’han aportat “pensant amb les tasques que els nostres infants estan acostumats a fer a l’escola, com ara material plàstic, artístic i manipulatiu”.

Susana Domingo, directora AMPA Els Convents

Materials que es van afegir als kits escolars municipals a l’hora de distribuïr-los, i que ja són a les cases dels infants de famílies amb menys recursos i més necessitats.

Font: Els Convents reforça el suport a les famílies i la dotació de material escolar