El Sala5 celebra la seva primera dècada amb el record de dos ascensos consecutius

Categories General

El Sala5 Martorell complirà 10 anys en un dels escenaris més inversemblants per fer-ho. Amb un confinament del tot inesperat i amb un horitzó incert, arriba la primera dècada d’una entitat que va recollir els fruits de l’època daurada del futbol sala a Martorell. Actualment, lluiten per intentar acostar-se a un Futbol Sala Martorell que va unir la ciutat al voltant de l’esport rei de casa nostra.

La temporada 2010-11 va arrencar un projecte amb jugadors que ja sabien què tocaven. Feia menys de 10 anys, Jordi Gay i Diego Blanco havien estat partícips i protagonistes d’un equip que, sent el més humil en pressupost, va lluitar de tu a tu contra els grans. I el 2010 es decidien a seguir-ne el llegat per recuperar el futbol sala a Martorell.

Jordi Gay en seria el president, una gestió que ha durat fins a finals del 2019 i que l’ha alternat amb la seva versió com a jugador i responsable de seleccions de la Federació Catalana de Futbol (FCF). Ell mateix explica que el naixement del Sala5 Martorell va arribar amb alguna dificultat, però si mira en els 10 anys de vida, creu que han fet un bon camí, amb un bon balanç, “sobretot les dues primeres, amb molts bons resultats i recursos”.

Jordi Gay, membre Sala5 Martorell

El creixement del club en les dues primeres temporades va ser meteòric. En la campanya 2010-11, va aconseguir l’ascens a Segona Divisió i, un any més tard, seria equip de Primera, després de guanyar-li la fase d’ascens al CD Burela FS.

Només la manca de recursos econòmics va privar el club de tornar a l’elit.  Un dels jugadors que va formar part dels dos ascensos consecutius, Marc Areny, parla de les diferències entre les dues temporades i de les dificultats amb què es van trobar: “el primer ascens era quasi una obligació, i la segona temporada a Plata va ser dura, amb problemes i érem de les poques plantilles no professionals de segona. Però vam entrar al play off i el Pavelló ens va portar cap a l’ascens al segon i tercer partits”.

Marc Areny, exjugador Sala5 Martorell

Gay coincideix amb Areny a posar en relleu la capacitat de superar una temporada molt exigent a Segona Divisió. A més, va retirar-se com a jugador amb aquest ascens, el que li va permetre acabar amb un somriure: “El record és magnífic. Vaig decidir que era la meva última temporada en actiu com a jugador. De tant en tant miro algun partit d’aquella temporada i tinc records molt macos”.

Jordi Gay, membre Sala5 Martorell

Un club trampolí

Després de la primera dècada de vida com a entitat, el Sala5 Martorell pretén convertir-se en referència a la comarca i “estar entre els clubs punters del futbol sala català, tant pel que fa a l’equip sènior com als de base”, comenta l’actual president del club, Xavi Torres, qui explica que volen posar-se a la mateixa alçada que clubs com el Manresa FS o el FS Garcia.

Xavi Torres, president Sala5 Martorell

Marc Areny ha recordat que la seva temporada 2011-12 va ser clau per a la seva projecció com a jugador: “Vaig fer un dels millors anys de la meva carrera i se’m van obrir moltes portes a Lliga Nacional, a Primera i a Segona, a l’estranger, de ser professional i de viure del futbol sala. I tot això no hauria estat possible sense l’any que vaig viure a Martorell a Segona Divisió”.

Marc Areny, exjugador Sala5 Martorell

Ja en el 2020, el club ha anat creixent i ha consolidat les categories cadet i juvenil amb jugadors que, sense tenir els 19 anys, ja han debutat amb el primer equip. El president Xavi Torres confessa que l’ambició és fer del Sala5 un club que aconsegueixi seguir escalant categories: “Aquest any estem a Segona B, que és una categoria cada cop més competitiva, i els cinc equips base els tenim en categories altes”.

Xavi Torres, president Sala5 Martorell

La celebració dels 10 anys sembla que haurà de posposar-se a la pretemporada del curs 2020-21, que per altra banda, encara no se sap quan arrencarà. La crisi sanitària per la Covid-19 ha obligat al club vermell a bufar les espelmes confinat a casa.

Font: El Sala5 celebra la seva primera dècada amb el record de dos ascensos consecutius