Es determinen les franges horàries per passejar i fer exercici a l’aire lliure, a partir de dissabte

Categories General

El govern espanyol ha organitzat per franges horàries les sortides per passejar i fer esport a partir de dissabte 2 de maig. El Ministre de Sanitat, Salvador Illa, els ha detallat aquesta tarda en una roda de premsa. Així, a partir d’aquest cap de setmana, s’implantaran algunes mesures de desescalada, que s’afegiran al permís per sortir que tenen els menors des de la setmana passada.

A partir de dissabte es podrà sortir a passejar i fer exercici físic a l’aire lliure. L’exercici físic caldrà fer-lo entre les 6.00 i les 10.00h del matí i entre les 20.00h del vespre i les 23.00h de la nit. L’esport a l’aire lliure haurà de fer-se individualment, una vegada al dia i sempre dins del municipi de residència.

En aquesta mateixa franja també podran sortir a passejar els adults, d’entre 14 i 70 anys, amb una persona amb qui convisquin. Aquests passejos es podran fer fins a una distància d’un quilòmetre de l’habitatge.

Les persones de més de 70 anys i aquelles dependents que hagin de sortir amb un cuidador ho podran fer entre 10.00 i 12.00h, i entre 19.00 i 20.00h. Aquests passejos es podran fer una vegada al dia i fins a una distància màxima d’un quilòmetre del domicili.

La sortida al carrer dels menors de 14 anys queda limitada entre les 12.00h i les 19.00h.

Aquesta fase durarà dues setmanes sempre que complim bé les recomanacions i en funció dels indicadors de l’emergència sanitària. El Ministre de Sanitat ha anunciat que el govern publicarà una guia perquè tothom pugui saber els detalls més concrets. D’aquestes franges en queden excloses les persones que estiguin en aïllament o que presentin símptomes de coronavirus.

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, ha insistit que “hem d’estar atents i complir el més estrictament possible les recomanacions. Hem d’estar preparats i conscienciats en fer-ho bé. Tots tenim ganes de sortir de casa, però si ho fem ordenadament i de manera responsable, més aviat tornarem a la normalitat. Hem de tenir clar que les mesures són pel bé de tothom. S’ha de sortir al carrer el mínim necessari i amb tota la cautela i les mesures d’higiene i distanciament físic, preferentment de dos metres”.

“Majoritàriament la gent ho ha fet molt bé i estic molt content. S’han seguit els dictats de les autoritats sanitàries i m’ha sorprès gratament la immensa solidaritat i humanitat de la gent de Martorell”. “La valoració que puc fer del conjunt de la ciutadania en aquesta crisi sanitària és molt bona. És cert que diumenge passat, que es va permetre la sortida dels infants, es van cometre alguns errors en alguns llocs amb més concentració de gent, no només a Martorell sinó al conjunt del país”. “Demano que seguim escrupolosament allò que se’ns deixa fer en cadascuna de les fases del desconfinament i anirem veient els resultats”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

285 persones afectades per coronavirus

Pel que fa a les dades, avui tenim a l’Hospital Sant Joan de Déu 51 infectats per coronavirus, dels quals 46 són personal sanitari i cinc són pacients ingressats amb positiu (8 dels quals de Martorell, inclòs el personal sanitari). A banda hi ha 19 persones aïllades pendents del resultat de la prova.

A l’Hospital del Sagrat Cor hi ha avui 63 positius, 12 a l’Hotel Salut i 159 veïns i veïnes de Martorell confinats al seu domicili o a les residències després d’haver donat positiu. En total, 285 persones infectades de coronavirus de les quals 181 són de Martorell.

A més, avui hem de lamentar la mort d’una persona de Martorell a l’Hospital Sagrat Cor.

Aquest dijous s’han donat d’alta 10 persones a l’Hospital Sant Joan de Déu, al Sagrat Cor i a l’Hotel Salut que ja han superat la Covid-19.

Font: Es determinen les franges horàries per passejar i fer exercici a l’aire lliure, a partir de dissabte