Els majors de 55 anys ja poden demanar hora per a la tercera dosi i els de 50 podran demà

Categories General

Les persones majors de 55 anys ja poden vacunar-se amb la tercera dosi de la vacuna contra la COVID-19. Des d’aquest migdia ja poden demanar hora, a través de vacunacovidsalut.cat. A partir de demà dimecres, s’ampliarà la franja d’edat i podran demanar cita les persones de 50 a 54 anys.

Per vacunar-se amb la tercera dosi cal que hagin passat sis mesos a partir de l’última dosi de la vacuna si era Pfizer o Moderna, o tres mesos si era AstraZeneca. Les persones que hagin rebut aquesta última vacuna, tinguin l’edat que tinguin, ja podien demanar cita des d’aquest dilluns.

Demanar hora per vacunar-se és imprescindible perquè ja no es punxa les persones que no tinguin cita, excepte en zones amb molt baixa incidència de vacunació i a les que no puguin demanar-la a través de l’app.

Els vacunats amb AstraZeneca també poden rebre la tercera dosi

Les persones vacunades amb AstraZeneca poden demanar hora per a la tercera dosi des d’aquest dilluns, tinguin l’edat que tinguin. Amb només dues dosis, aquesta vacuna té poca efectivitat davant la variant òmicron, segons Salut.

En general, la dosi de record ajuda a protegir contra aquesta nova variant, augmenta la immunitat, l’allarga i ajuda a reduir el risc d’ingressar a l’hospital a causa de la COVID-19, recorden els responsables sanitaris.

Dijous passat, el Ministeri de Sanitat va aprovar la tercera dosi per a majors de 40 anys i per als menors de 60 vacunats amb AstraZeneca. Són les comunitats autònomes qui decideix quan i com administrar-la. D’aquesta manera, es van ampliant les franges d’edat que poden rebre la dosi de reforç.

Font: Els majors de 55 anys ja poden demanar hora per a la tercera dosi i els de 50 podran demà