Els martorellencs Pepe Arqué i Sergi Pérez, distingits per la Federació Catalana d’Automobilisme

Categories General

Els pilots martorellencs Pepe Arqué (Speedcar) i Sergi Pérez (Mavisa Sport) han estat distingits per la Federació Catalana d’Automobilisme (FCA) arran del seu bon paper en el carcross i els ral·lies. Molt joves, ambdós pilots van iniciar-se en el món del motor molt aviat i amb dos punts en comú, el seu origen a Martorell i uns referents paterns que ja van tenir un paper destacat conduint un volant.

Tots dos pilots tenen inquietuds similars, han compartit els seys primers passos en el món del motor i han coincidit en una trajectòria esportiva que, malgrat que són molt joves, comença a tenir un camí llarg i amb reconeixements.

Martorell els uneix, però el passat dels seus progenitors ha estat un factor determinant per a la seva trajectòria, i és que segons han exposat tenien els mestres a casa. Arqué explica que veure el seu pare com a campió d’Espanya en ral·lies ha estat el millor mirall, “a mi em ve de la meva família”.

Pepe Arqué, pilot Speedcar

Pérez, que no s’ha perdut cap cursa del Campionat Mundial de Rally des que va néixer, ha estat sempre acompanyat pel seu pare. Amb ell ha crescut i hi compta per a seguir progressant. I sobre la seva relació amb Arqué, afirma que “està molt bé tenir un altre pilot a prop, ho fa tot més fàcil”.

Sergi Pérez, pilot Mavisa

Pepe Arqué ha tancat el 2021 com a campió absolut de carcross i malgrat que fa pocs anys que va debutar en aquesta categoria (va ser el 2018), en quatre anys ha passat d’aconseguir la tercera plaça a proclamar-se’n campió. A nivell estatal, la pandèmia va privar-lo de competir a totes les curses però va classificar-se en el quart lloc i comença a consolidar-s’hi.

Però la fita més ambiciosa que ha assolit ha estat el debut en el mundial de rallycross elèctric, en la prova que va celebrar-se a Nurburgring (Alemanya), i que ha suposat la seva entrada en aquesta prova, nova per a ell fins aleshores.

Pel que fa a Sergi Pérez, amb només 17 anys ja ha fet història en el 2021, convertint-se en el pilot espanyol més jove a disputar una prova del Campionat Mundial de ral·lies. Dos anys abans ja havia marcat una fita, i és que amb 15 anys va dir-hi la seva, però el darrer any ha aconseguit posar-hi els dos peus. en clau mundial no ha quedat enrere, i és que va viatjar a Alemanya per buscar una plaça a l’equip FIA Rally Star, els joves talents de la Federació Internacional d’Automobilisme. Malgrat no aconseguir-ho, va quedar molt a prop i també ha aparegut a les classificacions continentals. Sumat a això, la primera plaça en el Campionat de Catalunya de promoció de ral·lies i el Campionat de Catalunya grup N de ral·lies terra, la FCA ha reconegut la seva feina.

Amb objectius molt ambiciosos

El 2022 ja ha començat per a tots dos amb la intenció de millorar les seves actuacions del curs passat, i fer-ho en competicions estatals serà la millor manera. Arqué ja ha arrencat el Campionat de Catalunya de carcross i aviat ho farà en el d’Espanya, i ara treballa per trobar fonts de finançament en els campionats de rallycross.  Ell mateix explica que “estem en època de despatxos i tinc moltes ganes que comenci tot”.

Pepe Arqué, pilot Speedcar

Pérez prendrà part en el Volant RACC 2022 i correrà a la prova del WRC RallyRacc. “Intentarem començar la temporada a Còrdova i aconseguir totes les ajudes possibles per fer un calendari complet”, ha exposat.

Sergi Pérez, pilot Mavisa

Tots dos combinen la seva trajectòria esportiva amb els estudis d’Enginyeria i Mecànica i tenen com a punt de partida Martorell, on va començar-hi tot.

Font: Els martorellencs Pepe Arqué i Sergi Pérez, distingits per la Federació Catalana d’Automobilisme