Els nens i nenes fins a 14 anys poden sortir de casa amb limitacions, a partir de diumenge

Categories General

Demà diumenge els nens i nenes fins a 14 anys podran sortir de casa amb límits. Hauran d’anar acompanyats d’un adult, durant una hora i a un quilòmetre del domicili, com a màxim. Es tracta d’una mesura per alleugerir l’impacte físic i psicològic dels confinament en els infants, ja que necessiten sortir a l’aire lliure per al seu desenvolupament.

L’alcalde Xavier Fonollosa recorda, però, que la mesura “en cap cas és un desconfinament ni una desescalada. Quan sortim hem d’evitar el contacte amb altres persones i rentar-nos bé les mans a l’entrar i sortir de casa. El confinament continua vigent perquè aquesta epidèmia no s’ha acabat, només ho farà quan les autoritats sanitàries tinguin la seguretat que sortir al carrer no és perjudicial en la lluita contra l’epidèmia, i encara no hem arribat a aquesta fase”.

En el setè cap de setmana de confinament, són 312 les persones infectades de coronavirus de les quals 169 són de Martorell. A l’Hospital Sant Joan de Déu hi ha 80 infectats per coronavirus, dels quals 16 són personal sanitari i 64 són pacients ingressats amb positiu (nou dels quals de Martorell, inclòs el personal sanitari). A banda hi ha 24 persones aïllades pendents del resultat de la prova. A l’Hospital del Sagrat Cor hi ha avui 76 positius, 18 a l’Hotel Salut i 138 veïns de Martorell confinats al seu domicili o a les residències després d’haver donat positiu.

A més, avui hem de lamentar un mort més a l’Hospital Sant Joan de Déu, cap de les residències de gent gran i cap de l’Hospital Sagrat Cor. En total, una defunció d’una persona de Martorell. S’han donat d’alta 22 persones a l’Hospital Sant Joan de Déu, al Sagrat Cor i a l’Hotel Salut que han superat el virus.

“Hem de seguir alerta perquè estem exposats al virus. Tot i que parlem d’altes i de persones que ja han superat la malaltia encara no coneixem el grau d’immunitat general. Cal seguir amb les mesures preventives: romandre a casa, distància social i higiene. I hi afegeixo altres que a Martorell especialment, estem fent molt bé: responsabilitat, sentit comú i mantenir-nos units i confiats en superar l’epidèmia”, ha destacat Fonollosa.

Font: Els nens i nenes fins a 14 anys poden sortir de casa amb limitacions, a partir de diumenge