L’Ajuntament bonifica l’impost de les futures obres a la coberta de l’Institut Joan Oró

Categories General

L’Ajuntament de Martorell bonificarà el 95% de l’Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO) a la Generalitat en la realització de les obres d’impermeabilització i sanejament de la coberta de l’Institut Joan Oró . El consistori va aprovar el passat dilluns en el Ple , declarar d’interès municipal aquestes obres, condició necessària per a la bonificació.

El govern municipal va aprovar la declaració per unanimitat, en qualificar les obres “d’especial interès o utilitat municipal”, una consideració que s’aplica “quan concorren circumstàncies socials, culturals, històrico-artístiques o de foment de l’ocupació que la justifiquen”, segons explicava el regidor d’Hisenda, Economia, Organització i Règim Interior de l’Ajuntament, Lluís Amat. Aquesta opció es recull a les ordenances fiscals municipals, emparant-se en la Ley Reguladora de Haciendas Locales.

Lluís Amat, regidor d’Hisenda, Economia, Organització i Règim Interior

Fruit de l’acord, el govern local bonificarà el 95% de l’ICIO al Departament d’Ensenyament de la Generalitat en la realització de les obres, que es faran en dues fases. La directora de l’Institut Joan Oró, Manoli Amezcua, agraeix que s’hagi aprovat “aquesta bonificació en l’impost de les obres. Com podeu imaginar, el cost de les mateixes és molt elevat i aquest acord ens facilita poder realitzar-les el més aviat possible”.

La seva data d’inici és incerta, davant l’actual situació de crisi sanitària de la Covid-19. Amezcua destaca que “en principi, estava previst que les obres comencessin durant els propers mesos d’estiu, quan l’alumnat està de vacances”.

Manoli Amezcua, directora de l’Institut Joan Oró

Es tracta de les segones obres de tipus estructural que es duen a terme en aquest centre d’ensenyament des que va entrar en funcionament l’any 1982, ja que les primeres van tenir lloc el 2001 amb l’ampliació de les instal·lacions. Amezcua destaca que, ara, són molt necessàries: “Ens hem adonat que la coberta està malament, ja que té esquerdes que provoquen fuites d’aigua, i que aquestes poden malmetre les aules i els seus equips informàtics, entre d’altres”.

Manoli Amezcua, directora de l’Institut Joan Oró

L’Institut Joan Oró és un dels centres d’ensenyament públics de Martorell que ofereix als joves formació en l’ESO, els batxillerats científico-tecnològic i humanístico-social i els cicles formatius de grau mitjà i grau superior.

Font: L’Ajuntament bonifica l’impost de les futures obres a la coberta de l’Institut Joan Oró