Els Tres Tombs tornen a omplir els carrers de tradició i cavalls en un matí gèlid

Categories General

Martorell ha celebrat aquest matí la Festa dels Tres Tombs i Sant Antoni Abat, una cita organitzada pels Amics de Sant Antoni Abat i en què s’han donat cita uns 40 carros, 20 genets i prop de 110 cavalls. El barris de Can Carreras i La Vila ha estat el punt neuràlgic d’una festivitat que ha començat molt aviat i que acabarà aquest vespre al Teatre El Progrés amb el ball de gala.

L’esmorzar traginer ha obert el foc al local dels Amics de Sant Antoni Abat, on unes 500 persones han agafat forces per aguantar tota la jornada. Després, els genets i els encarregats dels carros han començat l’enganxada que ha precedit la passada pels carrers i abans del migdia ha començat el passeig, que s’ha estirat fins a la Rambla de les Bòbiles.

Uns Tres Tombs molt tradicionals

Mossèn Tirado s’ha encarregat de beneir els animals que han passat per la Plaça de l’Església, tant els que formaven part de la passejada com els qui els mateixos veïns han dut a rebre  la benedicció. I amb les tres voltes des del carrer Lloselles fins la Plaça Portal d’Anoia, passant pel carrer Francesc Santacana, han conclòs els Tres Tombs. Enguany, Martorell ha estat una de les poblacions més matineres a celebrar-los.

Per al tresorer dels Amics de Sant Antoni Abat, Josep Vilella, han celebrat la festa amb unes previsions que han fet curt. “Ha vingut més gent de la que esperàvem, estem contentíssims”, ha afirmat, i ha explicat que la tornada de la festa ha estat “un dia rodó”.

Josep Vilella, tresorer Amics Sant Antoni Abat

En l’esmorzar traginer, amb mig miler d’assistents, Vilella ha reconegut que “la gent ha estat molt correcta, cadascú s’ho ha fet a les seves gralles, i s’han comportat perfectament”. Aquest àpat s’ha celebrat al local de l’entitat, a la plaça Maria Canela.

Josep Vilella, tresorer Amics Sant Antoni Abat

Enguany, les novetats de la festa s’han repartit durant els quatre dies des de dijous, però una de les que ha tingut més èxit va ser el repartiment del brou de Sant Antoni, ahir al vespre. “Les novetats, si les encertem, quadren perfectament” ha dit Vilella.

Josep Vilella, tresorer Amics Sant Antoni Abat

El concert vermut, amenitzat per la Cobla la Principal de la Bisbal, ha precedit el dinar que també ha tingut lloc al Teatre El Progrés i que ha estat una de les novetats d’enguany. I el ball de gala tancarà la festa després que comencés dijous i hagi centrat gran part de les seves activitats durant el cap de setmana.

Font: Els Tres Tombs tornen a omplir els carrers de tradició i cavalls en un matí gèlid