La imatge ‘cel neuronal’, de Dani Lozano, guanya el 30è Concurs de Fotografia AEM

Categories General

Cel neuronal, obra de Daniel Lozano, ha estat la més votada en la 30a edició del Concurs de Fotografia de Muntanya i Natura de l’Agrupació Excursionista de Martorell (AEM). Marieta cor petit ha quedat segona, Reflejo ha estat tercera i Verd entre escletxes a la Freixeneda ha guanyat en la categoria de fotografies fetes en sortides de l’entitat.

La imatge guanyadora (14 vots rebuts) mostra les copes d’uns faigs despullats de vegetació, i és agafada des del terra. El seu autor és el martorellenc Dani Lozano, que explica que la va fer “una tarda que vaig anar a passejar a la Fageda d’en Jordà amb un amic de València, per a que la conegués. Ens vam estirar a terra i vaig dir de fer una foto del que estàvem veient en aquell moment: els arbres com si fossin un entramat de neurones, un bonic record d’aquella tarda”.

Dani Lozano

Era el primer cop que participava al concurs i reconeix que “estic sorprès d’haver guanyat, perquè vaig veure la resta de fotos participants i n’hi havia algunes d’espectaculars”.

Dani Lozano

D’aquesta manera, obtindrà un premi de 300 euros en material fotogràfic a l’establiment Fotoprix de Martorell.

El segon premi -joc de motxilla, aïllant i un val de 100 euros a l’establiment Base Sayas- ha recalat en la fotografia Marieta cor petit, que va obtenir 13 vots i que immortalitza una marieta amb una taca negra frontal que té forma de cor, obra de Yeray Bertolín. De la seva banda, Reflejo, de Noa Fernández -una fotografia amb dues papallones que creen un efecte simètric- ha quedat tercera en rebre 11 vots, i guanya un val de 75 euros a Bio Bio Espai Natural. Finalment, la més votada al premi especial sortides AEM ha recalat en Verd entre escletxes a la Freixeneda, del soci Jaume Monés, qui obté dos pòsters en paper fotogràfic sobre foam de 50x100cm a Còpies Martorell.

La votació en línia d’enguany -els internautes havien d’identificar-se i triar 5 fotografies entre 75 candidates- va comptar amb 1.068 visualitzacions, i es van rebre 181 vots: “estem satisfets de com ha anat el Concurs enguany, ja que hi ha hagut força qualitat en algunes de les imatges i també molta varietat”, destacava el president de l’AEM, Xavier Tió.

Xavi Tió, president de l’AEM

Des del club s’espera la plena tornada a la normalitat en la propera edició del Concurs, i que pugui tornar a celebrar-se l’exposició de fotografies i votació presencial a l’espai de Cal Nicolau, en les properes festes del Roser.

Resultats finals del 30è Concurs de Fotografia de Muntanya i Natura de l’AEM

Font: La imatge ‘cel neuronal’, de Dani Lozano, guanya el 30è Concurs de Fotografia AEM