Els voluntaris de Protecció Civil homenatgen el personal sanitari i la població confinada

Categories General

Associacions de Voluntaris de Protecció Civil s’han concentrat aquest vespre per reconèixer la tasca del personal sanitari a les portes de l’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell. La convocatòria ha aplegat els integrants de la delegació de Martorell i d’altres poblacions de la comarca. Just després, la comitiva ha recorregut els carrers del poble per animar i reconèixer l’esforç que està fent la població confinada.

La trobada ha començat al punt de les 20.00h, moment en el qual la ciutadania homenatja diàriament des de finestres, balcons i terrasses els professionals sanitaris en la seva lluita per salvar vides i combatre la Covid-19. Les patrulles concentrades s’han trobat a les portes de l’Hospital de Martorell i han exhibit els llums rotatius dels seus vehicles en senyal d’homenatge “ja que l’ús de sirenes no està permès davant de l’Hospital per no molestar els pacients”, ha destacat el president de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Martorell, Jordi Guillén.

A continuació, els vehicles han recorregut Martorell passant pels barris de Buenos Aires; el Camí Fondo; Les Bòbiles; el Pla; Can Cases; Can Carreras i La Vila. Guillén ha definit l’acció com “una manera d’animar la gent confinada a casa i que està aguantant estoicament aquesta situació”.

Jordi Guillén, president Associació Voluntaris Protecció Civil Martorell

Des de l’inici de la crisi sanitària, l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Martorell ha dut a terme actuacions com el repartiment de menjar acaptat per Càritas als domicilis de famílies necessitades. Guillén ha afegit que “durant els dies en els que va funcionar el mercat no sedentari de Buenos Aires dels dissabtes, vam ser-hi per informar la gent de les mesures de seguretat a prendre”.

Ara, els voluntaris traslladen el material per fer mascaretes i bates d’un sol ús als domicilis dels voluntaris que les confeccionen. A més, engegaran molt aviat una iniciativa, junt amb la Policia Local, de felicitar els nens i nenes que facin els aniversaris a Martorell durant el confinament.

Jordi Guillén, president Associació Voluntaris Protecció Civil Martorell

Guillén no descarta fer noves accions similars dirigides a d’altres col·lectius que estiguin molt implicats en la lluita contra el coronavirus.

Font: Els voluntaris de Protecció Civil homenatgen el personal sanitari i la població confinada