En marxa el ‘Passallibres’ amb tres espais d’intercanvi lliure d’exemplars

Categories General

La Regidoria de Cultura ha posat en marxa una nova campanya per al foment de la lectura i l’intercanvi de coneixements i experiències. Porta per nom ‘Passallibres’ i consisteix en deixar exemplars a llocs públics per tal que altres persones els recullin, els llegeixin i els tornin a desar. Aquesta iniciativa s’inspira en el bookcrossing , iniciat a Anglaterra a principis de segle.

A tal efecte, s’han instal·lat uns petits mobles-prestatgeria baixos i amb rodes, tipus box , en tres indrets de Martorell, “a les entrades del Mercat Municipal Les Bòbiles, de la Biblioteca Francesc Pujols i del Complex Esportiu La Vila”, apunta el regidor de Cultura, Andreu González. S’hi ha col·locat també un adhesiu identificatiu de la campanya, on s’explica què cal fer per tal de participar-hi, “que és tan simple com atansar-se a un d’aquests punts i agafar un llibre o deixar-ne un altre”.

Andreu González, regidor de Cultura

González destaca que la idea seria la “lliure circulació de la cultura”, per això anima tothom qui tingui “un llibre en bon estat que sabem que ja no farem servir i que volem que alguna altra persona en gaudeixi, que el porti a un d’aquests tres punts d’intercanvi”. A més, pot passar que “allà es trobi altres llibres i que n’hi hagi algun que ens agradi o que pugui ser d’interès”.

Andreu González, regidor de Cultura

Com explica el regidor, la campanya ha comptat amb la complicitat dels tècnics municipals que treballen en aquests tres equipaments. De moment, “en aquesta primera setmana de recorregut ja hem vist que hi ha gent que n’agafa i en deixa. Per tant, som moderadament optimistes. Fa un temps ja n’hi va haver una de campanya similar, un intercanvi de llibres al Mercat Municipal Les Bòbiles”.

Andreu González, regidor de Cultura

El regidor de Cultura recalca que el ‘Passallibres’ “no va en contra de les llibreries, ja que es tracta de llibres de segona mà, que ja no tenen valor comercial i que ja no els trobaríem en un establiment”.

Font: En marxa el ‘Passallibres’ amb tres espais d’intercanvi lliure d’exemplars