En marxa la 4a ‘Universitat de l’Experiència’, que torna a créixer en número d’inscrits

Categories General

La Universitat de l’Experiència ha estrenat la programació del primer semestre del curs 2023-24 a Martorell. La cita arriba a la quarta edició, i ho fa amb rècord d’inscrits: 115. La llicenciada en Ciències de la Informació Milagros Pérez Oliva ha obert el cicle d’aquestes conferències multidisciplinars per a la gent gran amb la primera de dues sessions -la segona serà el 24 d’octubre- sobre les ciències de la comunicació.

L’estrena s’ha fet a l’Auditori, davant unes 120 persones. En representació municipal, hi han assistit l’alcalde Xavier Fonollosa; la regidora de Gent Gran, Montserrat Salas; la regidora de l’Àrea de Drets Socials, Cristina Dalmau; i el regidor de Medi Ambient i Benestar Animal, Jordi Amat.

Muntsa Lamúa, coordinadora d’aquesta activitat que organitzen l’Agrupació d’Aules de Formació Permanent per a la Gent Gran de Catalunya (AFOPA) i el Centre d’Estudis & Recerca Interuniversitària A12 organitzen aquest esdeveniment ha donat la benvinguda tant “als antics alumnes com als que s’hi han inscrit per primer cop. Esperem que estigueu molt contents amb tot el que us oferirem”.

Muntsa Lamúa, coordinadora de La Universitat de l’Experiència

L’acceptació de La Universitat de l’Experiència ha crescut de manera continuada a Martorell, població pionera a Catalunya. Així, s’ha passat dels 40 inscrits en la primera edició als 80 de la segona, als 100 de l’anterior i als 115 de l’actual, i encara hi ha matrícula oberta.

“La Muntsa sempre ens diu que Martorell és una de les places amb més assistència”, ha dit Fonollosa. L’alcalde ha encoratjat tothom “a gaudir de les conferències. La gent gran ha d’exercitar el cos i també la ment. Cal tenir el cap molt despert, conèixer els diferents punts de vista de moltes coses i aprendre”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Pérez Oliva: “El coneixement no només s’adquireix a les escoles, sinó al llarg de tota la vida”

La primera de les conferenciants, la periodista Milagros Pérez Oliva, s’ha mostrat “encantada d’estar aquí i de veure una sala tan plena de gent amb ganes d’aprendre”. Ha posat en valor programes com La Universitat de l’Experiència: “Abans, les persones dedicaven un terç de la seva vida a estudiar, un terç a treballar i un terç a dimitir perquè ens treien de tot arreu. Ara la cosa ha canviat: vivim en una realitat tan complexa que cal conèixer coses noves i estudiar. I aquest coneixement no només s’adquireix a les escoles, sinó al llarg de tota la vida”.

Milagros Pérez Oliva, periodista

La reconeguda periodista ha reflexionat al voltant de la comunicació en l’actualitat: “De com percebem les notícies, de com ens informem i de com copsem la realitat”. Es refereix arla de l’actual problema de “la post veritat: no és que no accedim a la informació, sinó que el problema actual és discernir d’entre tota ella la que és fiable i contrastada”.

Milagros Pérez Oliva, periodista

En aquesta línia, ha dit que hi ha molts enfocs interessats “que porten un frau amagat i on opera la sentimentalització de la política, per polaritzar la societat al voltant de tot tipus de causes, un fet creixent ara”. Aquest efecte, explica, rau en la creació “de marcs mentals que han establert en part els mitjans de comunicació, però on els principals agents de creació són els partits i els agents polítics, que han optat per crear realitat en lloc de canviar-la”.

Programació del primer semestre

El primer semestre de la Universitat de l’Experiència inclou 21 conferències de temàtiques multidisciplinars -algunes independents i d’altres en dues sessions-. Totes es faran en dimarts, de 17.30 a 19.15h, i enguany es podran seguir tant de manera presencial com en streaming, fins al 2 d’abril. La programació combina temes com ara comunicació, antropologia, noves tecnologies, farmàcia, història de l’art, història, música, o sociologia.

Les inscripcions continuen obertes al web: www.a12url.wordpress.com , enviant un mail a la direcció a12@blanquerna.url.edu o bé trucant per telèfon al 93 439 94 59. El preu de la matrícula per tot el curs -primer semestre i posterior segon trimestre- serà de 92 euros.

Programació del primer semestre de La Universitat de l’Experiència. Curs 2023-24

Font: En marxa la 4a ‘Universitat de l’Experiència’, que torna a créixer en número d’inscrits